SEGRE

EDUCACIÓ POLÈMICA

Busquen un acord perquè Barruera recuperi les classes

Pares d'alumnes continuen sense portar-los a l'escola com a boicot a un professor || Educació manté la substituta del mestre

L’escola La Vall de Boí.

L’escola La Vall de Boí.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Educació va assegurar que els 25 alumnes d’infantil del col·legi La Vall de Boí de Barruera que des de fa una setmana no van a classe com a protesta dels pares per la incorporació d’un professor que no és de la seua confiança continuaran ben atesos després de la tornada d’aquest d’una baixa després de les festes. El docent ja va ser vetat el setembre pels pares i va agafar la baixa, per la qual cosa va ser substituït per una mestra.

El delegat d’Edudació a Lleida, Carles Vega, va assenyalar que aquesta docent es mantindrà a l’escola i va afegir que ja al setembre es van desplegar tots els mecanismes perquè els alumnes tinguessin el màxim suport pedagògic des del primer dia.

Tots els estudiants menys un van deixar d’anar al col·legi al tornar de les vacances de Nadal

Vega va explicar que la conselleria treballa per trobar una solució a aquesta situació amb la mediació d’inspecció, l’ajuntament de la Vall de Boí i la delegació del Govern de l’Alt Pirineu i Aran. “Entre tots és necessari abordar la situació i trobar la solució que satisfaci totes les parts”, va dir. Segons Vega és important que els pares recuperin la confiança a l’escola i amb la gestió diària del centre, però ara com ara no existeixen motius per fer fora el professor de la seua plaça. “Ell té els seus drets per ser mestre interí i no els hi podem negar perquè la plaça estava vacant”, va dir.

Per la seua part, els pares van continuar ahir la protesta i no van portar els seus fills al col·legi. Són 25 de 26 alumnes d’Infantil (un sí que va a classe) i al·leguen que els principals motius són la falta de confiança cap aquest docent i problemes de convivència al centre. Exigeixen el canvi del docent, que segons ells, “sempre ha generat problemes”. Des de l’Ampa del col·legi van apuntar ahir que serà difícil però hem d’intentar-ho, encara que els professors i la direcció ens asseguren que els nens estaran en un ambient adequat. “També veiem que els nens han de tornar com més aviat millor a la normalitat i per això urgeix un acord”. Per la seua part, l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, va confiar que aquesta setmana es trobi una solució i que els pares entenguin que els nens estan ben atesos i vigilats a tota hora. “És una situació molt complicada però les dos parts han d’estar disposades a negociar. És clar que Educació farà el que pugui i estigui a les seues mans, i que els pares han d’estar tranquils i confiar que els seus fills estaran ben atesos”, va indicar.

Educació va expulsar aquest docent de la borsa d’interins el 2017 per falta de competències professionals i no va poder inscriure’s de nou fins passats dos anys. A més de la Vall de Boí, ha tingut problemes a les escoles de Tremp, Sort i la Vall Fosca per mala praxi. El seu advocat va defensar el mes de setembre passat que l’expulsió va ser anul·lada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

tracking