SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Fraga aprova renovar el Cegonyer i les obres començaran a l'estiu

El trasllat de la Dona de Faldetes després de la troballa del pou de gel divideix els

El pou trobat fa un any després de rebentar una canonada.

El pou trobat fa un any després de rebentar una canonada.A.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fraga, governat pel PP, ha aprovat el projecte per a la remodelació del passeig del Cegonyer i la plaça d’Espanya. Està en període d’informació publica i els veïns poden presentar-hi al·legacions fins al divendres 22.

Suposarà una inversió d’1,2 milions i 9 mesos d’obres i comportarà la supressió de la font de la plaça i el trasllat del monument a la Dona de Faldetes.

També s’eliminaran 32 places d’estacionament i es convertirà en zona de vianants el carrer del marge dret pujant al passeig i és molt possible que suposi que el mercat setmanal segueixi al Sotet, on es va traslladar després de la troballa del pou de gel a primers del 2020.

Les obres, que comportaran la construcció d’una marquesina de vidre per protegir el pou i fer-lo visitable, començaran a l’estiu, segons va apuntar l’alcaldessa, Carmen Costa.

Aquest projecte ha provocat la divisió veïnal i les queixes del PSOE, a l’oposició, que el consideren desmesurat. A més critiquen el desplaçament de l’estàtua, que és un símbol de la ciutat.

Per la seua part, l’alcaldessa assegura que l’actuació és del tot necessària, ja que hi ha contínues filtracions a la font que amenacen el subsòl i, de fet, ja s’ha hagut de consolidar l’antic consistori, les canonades es trenquen i el terra s’enfonsa en algunes zones. Costa va indicar que Fraga necessita una remodelació integral d’aquesta zona que no es pot demorar més, com s’ha fet en anteriors mandats.

Per la seua part, la portaveu de l’Associació d’Amics del Casc Antic, Marianto Beltran, va coincidir amb l’alcaldessa en la urgència d’actuar en aquesta zona, molt degradada en els serveis bàsics, encara que va insistir que treballessin perquè el mercat setmanal torni al passeig del Cegonyer.

tracking