SEGRE

ESNOTICIA

L'institut d'Alcarràs tanca 13 grups i aïlla gairebé 300 persones

Excés de trobades de joves sense mascareta, possible origen

L’institut d’Alcarràs ahir estava tancat al ser dia festiu local.

L’institut d’Alcarràs ahir estava tancat al ser dia festiu local.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’institut d’Alcarràs té 13 grups d’ESO i Batxillerat aïllats amb 272 persones en quarantena als seus domicilis, entre professors i alumnes. Aquesta situació ha obligat el consistori a alertar la ciutadania de l’increment de conductes imprudents que han provocat més contagis. L’alcalde, Jordi Janés, va explicar que hi ha hagut un “excés” de trobades socials en els quals “no s’han respectat normes tan bàsiques com portar la màscara i aquest ha estat l’origen del confinament d’alguns dels grups de tercer i quart d’ESO”, va dir. Des que es va detectar el primer contagi a l’institut després de Nadal, Salut ha dut a terme cribratges als alumnes. El consistori va apel·lar a la responsabilitat de les famílies per frenar els contagis al centre i per mitjà de les xarxes socials va recordar que és necessari respectar el confinament. “Cal tenir clar que qualsevol conducta de risc té repercussions greus per a la salut de tots”, assenyala.

També des de l’institut van enviar un comunicat alertant que s’han detectat joves amb símptomes, o contactes de familiars positius que, encara sense tenir els resultats de les PCR, han anat a classe posant en perill la resta d’alumnes i el funcionament del centre. A l’institut de Seròs també han aïllat 3 grups i una cinquantena de persones.

L’institut de Seròs també té 3 grups aïllats i una cinquantena de persones en quarantena

D’altra banda, a Tornabous, després de detectar 6 positius entre els estudiants, Salut va dur a terme ahir un cribratge massiu als alumnes i els docents de l’escola i la llar d’Infants, que estan tancades des del cap de setmana passat i que s’espera que puguin reobrir dilluns vinent 25.

En aquest sentit, l’alcalde de Tornabous, David Vilaró, va afirmar que “aquest cribratge és molt important per conèixer l’estat real de la pandèmia entre els alumnes i les seues famílies”. El risc de rebrot es va elevar ahir a 7.146 punts en aquest municipi, mentre que la velocitat de contagi va a la baixa i és de 2,59 punts. El primer edil va dir que “l’espera i confiem que les mesures que s’han pres tinguin efecte en uns dies”. Al llarg dels últims 11 dies, Tornabous ha detectat 20 positius.

En el conjunt de les comarques de Lleida, ja hi ha 116 grups que han estat confinats per algun positiu en coronavirus (26 més que el dia anterior) i 2.698 estudiants i personal educatiu en quarantena. En aquest sentit, la majoria de noves classes aïllades corresponen a la comarca del Segrià, que té 67 grups i 1.592 persones aïllats.

A la Val d’Aran, on un de cada cinc alumnes està en quarantena, han augmentat a 14 grups i 279 persones, respectivament, mentre que a l’Urgell són 10 i 208.

D’altra banda, a l’Alt Urgell hi ha 7 classes i 178 persones, 6 i 133 al Pla d’Urgell. A les Garrigues hi ha 103 alumnes i personal educatiu en quarantena, 85 a la Segarra, 61 a la Noguera, 55 al Solsonès, 3 al Pallars Sobirà i 1 al Jussà.

tracking