SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Presó sense fiança per al jove acusat de violar una anciana a Tamarit

L'home nega ser l'autor de l'agressió

Cotxe en el qual van traslladar el detingut als jutjats.

Cotxe en el qual van traslladar el detingut als jutjats.JOSÉ LUIS PANO / HERALDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Montsó va decretar ahir l’ingrés a presó sense fiança per al jove de 24 anys acusat de violar una anciana de 94 anys dissabte passat a Tamarit de Llitera. La Fiscalia i l’acusació particular van sol·licitar l’ingrés a presó que el jutge va acordar, entre altres motius, per la gravetat del delicte i el risc de fuga, perquè no té arrelament. L’arrestat va negar ser l’autor de l’agressió i fins i tot va negar que accedís a l’habitatge de la dona malgrat la gran quantitat d’indicis que hi ha en contra seu.

L’empresonat, natural de Gàmbia, es troba en situació irregular a l’Espanya. Val a recordar que als 18 anys va ser expulsat d’un centre de menors a Lleida i tindria antecedents penals. Així mateix, va ser examinat per un psiquiatre, que va determinar que no pateix de cap patologia psiquiàtrica, segons va informar el diari Heraldo de Aragón.

La gravetat dels fets i la falta d’arrelament, dos dels motius per decretar-ne l’empresonament

La Guàrdia Civil d’Osca i Barbastre van trobar restes de l’ADN del sospitós al domicili de la víctima, que viu sola, i en les seues pertinences. A més, es va concloure que les ferides que presenta en una mà és compatible el vidre de la finestra que va forçar per accedir a l’habitatge.

Per la seua part, l’advocada de l’acusació particular, Lucía Romeu, proporcionada per l’Institut Aragonès de la Dona (IAM), demanarà que prengui declaració a la víctima, en una prova preconstituïda, tenint en compte la seua avançada edat i que el judici es pot demorar diversos anys.

L’agressor hauria estat vigilant la víctima. La violació es va produir dissabte a la nit i el presumpte autor va ser detingut diumenge a la tarda després del gran dispositiu d’investigació desplegat.

tracking