SEGRE

FAUNA INVESTIGACIÓ

Davant del jutge onze furtius per capturar ocells protegits a la Noguera

Els Rurals els obren catorze atestats penals en només tres mesos || Diversos infractors han estat imputats per desobediència i per amenaçar de mort els agents

Els furtius utilitzaven xarxes abatibles i una de japonesa per capturar els ocells.

Els furtius utilitzaven xarxes abatibles i una de japonesa per capturar els ocells.AGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Agents Rurals han acusat d’un delicte contra la fauna onze persones per formar part suposadament d’un grup de furtius dedicat a la captura d’ocells cantaires a la Noguera. La meitat d’ells són reincidents i un ha estat imputat en cinc ocasions. Al detectar un augment de l’activitat a la zona, els Rurals van desplegar un dispositiu que s’ha saldat amb 14 atestats penals per delictes relatius a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics en els últims tres mesos i s’han decomissat 129 exemplars (vegeu el desglossament). També han notificat davant del jutjat de Balaguer cinc denúncies per desobediència als agents de l’autoritat ja que alguns dels infractors van intentar fugir amb el seu vehicle o corrent camps a través. Al seu torn, alguns d’ells van amenaçar de mort als agents, per la qual cosa han estat imputats per amenaces.

Els Agents Rurals han utilitzat drons per gravar imatges dels furtius i les seues localitzacions. S’han decomissat 10 xarxes abatibles, una de japonesa, sis conjunts d’eines per a la caça furtiva, reclams electrònics i menjar que utilitzaven com a esquer. Aquest tipus d’ocells se solen capturar per al comerç il·legal, molt estès en els últims temps en diverses pàgines d’internet dedicades a la compravenda.

Els delictes contra la fauna poden comportar penes de sis mesos a dos anys de presó i multa de vuit a 24 mesos així com la inhabilitació per a l’exercici de la caça o la pesca entre dos i quatre anys.

Els Agents van rescatar 129 exemplars L’operatiu ha permès decomissar als infractors un total de 129 exemplars d’ocells protegits de diferents espècies. Es tracta de 104 caderneres, 15 verderols, nou passerells i un cruixidell. Totes les aus han estat traslladades al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent de Lleida per a la seua recuperació o han estat alliberades al medi natural.

Els furtius utilitzaven xarxes abatibles i una de japonesa per capturar els ocells.

Els furtius utilitzaven xarxes abatibles i una de japonesa per capturar els ocells.AGENTS RURALS

tracking