SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Desallotgen tres hores tres famílies del Talladell a l'esfondrar-se un mur

Va afectar diversos habitatges del carrer Major

Pedres de gran mida van caure ahir sobre un habitatge del carrer Major del Talladell.

Pedres de gran mida van caure ahir sobre un habitatge del carrer Major del Talladell.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres famílies de dos habitatges van haver de ser desallotjades ahir al migdia de forma preventiva i durant tres hores després que s’esfondrés part d’un antic mur al Talladell, entitat municipal descentralitzada (EMD) de Tàrrega. Unes grans pedres van caure sobre un habitatge del carrer Major i van afectar dos balcons i part d’una paret. No hi va haver ferits.

Fins al lloc es van desplaçar dos dotacions dels Bombers de la Generalitat; una patrulla de la Policia Local de Tàrrega; la presidenta de l’EMD del Talladell, Marta Vilardosa; la regidora d’Urbanisme de la capital de l’Urgell, Ivonne Pont, i l’arquitecte municipal. Per la seua part, l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va enviar un missatge de suport a les famílies afectades a través del seu compte de Twitter.

Una empresa s’encarregarà ara de retirar la runa i d’apuntalar la zona que ha quedat afectada

Els Bombers, que van rebre l’avís al voltant de les 13 hores, van fer tasques de desenrunament per alleugerir pes, mentre que els serveis tècnics de l’ajuntament de Tàrrega van portar a terme una primera revisió dels edificis per determinar si l’estructura va quedar afectada. La inspecció de l’arquitecte municipal va concloure que no hi havia perill i que els ocupants dels immobles desallotjats podien tornar als seus domicilis al voltant de les 16 hores. Sobre aquella mateixa hora, els Bombers es van retirar del lloc una vegada van acabar les tasques de més risc. Ara, una empresa s’encarregarà de continuar el desenrunament, apuntalament, sanejament i condicionament de la zona. Els Bombers, que van incloure aquest incident en el seu balanç d’avisos per vent, van rebre durant tot el dia d’ahir un total de cinc alertes a les comarques lleidatanes per les fortes ràfegues de vent que es van produir.

tracking