SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Preixana habilitarà apartaments turístics a la casa heretada el 2019

Aprova un pressupost d'1,2 milions amb 735.392 euros per a inversions

Imatge de la façana de Cal Vallverdú.

Imatge de la façana de Cal Vallverdú.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Preixana habilitarà quatre apartaments turístics a Cal Vallverdú, la casa senyorial que va rebre en herència el 2019. També està previst fer una zona de degustació al costat de l’agrobotiga que el consistori habilita als baixos d’aquesta casa que data del 1689 i que està situada al carrer Lleida, al centre històric d’aquest municipi de l’Urgell. Aquesta és la principal inversió que figura en el pressupost per a aquest 2021, aprovat la setmana passada i que ascendeix a 1,2 milions d’euros, dels quals 735.392 euros són inversions.

L’alcalde, Jaume Pané, va destacar que l’actuació per habilitar apartaments turístics a Cal Vallverdú compta amb un pressupost de 386.263 euros i serà finançada amb el PUOSC. L’obra servirà també per renovar la teulada i reforçar l’estructura d’aquest antic habitatge.

Quant als banys i la zona de degustació de l’agrobotiga, on les obres van començar el mes d’octubre passat, els treballs comptaran amb una subvenció del Leader que ascendeix a 71.760 euros. Jaume Pané va explicar que “l’ajuntament continua treballant per fomentar el turisme i els productes alimentaris de proximitat, així com per recuperar el centre històric”.

Una altra obra prevista en el pressupost d’aquest 2021 és la renovació de l’enllumenat públic de tot el municipi per llums led. Té prevista una partida de 144.875 euros dels quals la meitat seran finançades amb una ajuda de l’Institut per la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia (IDAE) i la resta, a parts iguals entre la Diputació de Lleida i fons propis del consistori.

Finalment, amb una subvenció del Pla de Salut de la Diputació de Lleida de 40.000 euros, Preixana renovarà la xarxa d’aigua de la plaça Catalunya i part d’una vorera.

tracking