SEGRE

Lleu repunt dels grups i del nombre d'estudiants i docents confinats

Una professional sanitària netejant els vidres d'una UCI amb pacients amb covid-19 a l'Hospital del Mar.

Una professional sanitària netejant els vidres d'una UCI amb pacients amb covid-19 a l'Hospital del Mar.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres educatius de Lleida van registrar ahir un lleu repunt en el nombre de grups aïllats i d’alumnes i docents confinats al domicili a causa de la Covid-19. El total de grups confinats ahir era de 155, dos més que el dia anterior, i 3.606 alumnes i personal educatiu estaven en quarantena, la qual cosa implica 125 persones més que dimarts, segons les xifres d’Educació, després que dimarts s’hagués invertit la tendència a l’alça iniciada després de les vacances de Nadal.

Així mateix, alguns pares de l’institut Canigó d’Almacelles van manifestar ahir preocupació pel brot de coronavirus al centre, que manté sis grups aïllats i 105 alumnes i docents en quarantena.

Les famílies van criticar que el centre estigui obert, fet amb el qual posa en risc tots els alumnes i professors. Unes queixes que es van sumar a la denúncia del sindicat CGT, que reclama que es tanquin els instituts amb més grups aïllats, i va destacar que al d’Almacelles el 35% dels docents està confinat o de baixa. Per la seua banda, el director dels serveis territorials d’Educació a Lleida, Carles Vega, va assegurar que des del departament es prenen totes les mesures necessàries i va negar que el 35 per cent dels docents de l’institut d’Almacelles estiguin confinats.

Va assegurar que durant els últims dies s’ha reduït el nombre de grups aïllats (va arribar a haver-n’hi 8 i ara n’hi ha 6), i també de les persones confinades, que ahir eren 105 entre alumnes i personal educatiu. Així mateix, l’institut d’Alcarràs tenia ahir set grups menys confinats que el dia anterior, onze en total. Per la seua part, a les Borges se’n mantenien vuit d’aïllats.

Segons Educació, segueixen tancades una escola de Naut Aran i dos guarderies de Miralcamp i Sant Llorenç de Morunys. El col·legi de Tornabous va reobrir parcialment ahir i dimarts.

tracking