SEGRE

ESNOTICIA

Seròs demana als veïns que es confinin a les seues cases per frenar els contagis

L'ajuntament de Seròs ha demanat als veïns que es confinin als seus domicilis de forma voluntària durant una setmana per revertir la “greu situació de descontrol de la pandèmia” al municipi, amb alts índexs de contagi. Ha engegat una campanya de conscienciació, cosa que també fan a la Val d'Aran i el Pla d'Urgell.

Agents cívics i voluntaris de Creu Roja - Agents cívics i voluntaris de Creu Roja recorrien ahir els carrers de Seròs per recordar als veïns les mesures de seguretat per evitar contagis de Covid-19, una mesura que apliquen també altres municip ...

Agents cívics i voluntaris de Creu Roja - Agents cívics i voluntaris de Creu Roja recorrien ahir els carrers de Seròs per recordar als veïns les mesures de seguretat per evitar contagis de Covid-19, una mesura que apliquen també altres municip ...AJUNTAMENT DE SERÒS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Seròs estan cridats a confinar-se de forma voluntària a les seues cases durant una setmana. L’ajuntament ha formulat aquesta petició a través d’un ban, que insta a “revertir la greu situació de descontrol de la pandèmia”. El municipi acumula 54 contagis en 14 dies, amb uns 130 confinats, entre positius i persones en contacte estret amb ells.

La seua taxa de contagi és de 1.693 casos per cent mil habitants, una de les més grans del pla de Lleida. El risc de rebrot és de 5.925 punts, xifra que multiplica per 60 el llindar de risc elevat, i l’índex Rt de velocitat de transmissió del virus és de 2: cada infectat ho transmet a dos persones.

“Sortiu de casa el mínim indispensable per comprar productes bàsics, per treballar i per a gestions necessàries que no puguin ajornar-se”, recomana el consistori, que no pot decretar restriccions més enllà de les que fixa l’estat d’alarma.

Agents cívics i voluntaris de la Creu Roja recorden als veïns les normes de seguretat per evitar contagis. També hi ha campanyes de conscienciació al Pla i Aran, on l’evolució dels contagis “preocupa” Salut (vegeu SEGRE d’ahir).

A la Val, amb un risc de rebrot de 1.709 punts, aquestes tasques de conscienciació recauen sobre efectius dels Bombers i dos agents comunitaris. La síndica d’Aran, Maria Vergés, va destacar també que un treball de rastreig de contactes “intensiu i immediat” ha contribuït a evitar que “la situació es descontroli”. L’Espitau de Vielha acull 13 encomanats i s’han detectat 6 nous casos.

Al Pla, amb un risc de rebrot de mil punts, hi haurà campanyes informatives perquè grups escolars confinats facin correctament les quarantenes.

Així mateix, s’agilitzaran les sancions a restaurants que incompleixin reiteradament la restricció d’horari i les mesures de seguretat. Així va recordar en una reunió telemàtica entre Salut i els ajuntaments de Mollerussa, el Poal, el Palau i Golmés. Creu Roja repartirà avui mascareste al mercat de Mollerussa i els municipis valoraran tancar espais públics. Salut Pública farà visites de suport a centres educatius.

A Mollerussa hi ha tretze grups d’escolars confinats. Salut no durà a terme ara per ara el cribratge que va demanar la capital del Pla.

tracking