SEGRE

Cinc casos a Aran de la soca britànica i més transmissió a Tàrrega

Imatge d'arxiu de l'Espitau Val d'Aran

La Val d'Aran registra tres nous casos positius de coronavirus i ja en són quatreConselh Generau Val d'Aran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va confirmar ahir que de dotze mostres de Covid procedents de la Val d’Aran, cinc són positives de la variant britànica del virus. “Només cinc és un número molt petit, però té lògica que una possibilitat de l’increment de casos a Aran sigui per aquesta variant, però cal esperar”, va manifestar, i va dir que no hi ha cap altra novetat respecte al que va explicar dimecres, que el 5% de les mostres preses a l’hospital Arnau de Vilanova són ja de la soca britànica.

D’altra banda, el risc de rebrot a Tàrrega s’ha disparat per sobre dels 1.000 punts i l’alcaldessa, Alba Pijuan, ho va atribuir a “brots en dos empreses que han encomanat famílies”.

“El CAP ha detectat una transmissió més gran del virus, per la qual cosa estan analitzant si es tracta de la soca britànica”, va indicar, i va afegir que “un 10% de les proves són derivades al Vall d’Hebron per a la seua anàlisi”. Amb tot, va descartar aplicar mesures restrictives.

Balanç diari

Respecte al balanç diari de Salut, el pla de Lleida va registrar ahir dos morts per Covid, però els ingressats van baixar fins als 174, amb nou menys. Tanmateix, n’hi havia dos més a l’UCI, amb 39. Es van registrar 137 casos més i 13 al Pirineu, on hi havia 4 ingressats menys, amb 16.

En totes dos regions, les taxes epidemiològiques es van mantenir estables i al Pirineu el risc de rebrot va baixar dels 400 punts.

tracking