SEGRE

INSTITUCIONS POLÈMIQUES

Reprovació al gerent del Solsonès per vacunar-se

Vuit alcaldes demanen que posi el càrrec a disposició del consell

La sessió del consell d’alcaldies celebrada ahir.

La sessió del consell d’alcaldies celebrada ahir.C.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d’alcaldies del Solsonès va aprovar ahir, amb els vots de vuit dels 15 alcaldes de la comarca, una moció de reprovació al gerent del Centre Sanitari del Solsonès i del consell comarcal, Marc Carrera, per haver rebut a mitjans del gener passat la vacuna contra la Covid. La moció la van presentar els alcaldes de Navès, Castellar de la Ribera, Lladurs, Guixers, Pinós, Riner, la Molsosa i Llobera, la majoria de JxCat però també independents. Aquests van criticar amb duresa la gestió de l’organisme comarcal, presidit per ERC, i li van atribuir falta de transparència.

El ple va estar a punt de no celebrar-se, ja que els alcaldes van reclamar intervenir individualment i no en una sola argumentació de motius de 10 minuts en representació de tot el col·lectiu. La majoria ho va qualificar de vulneració a la llibertat d’expressió i van amenaçar d’aixecar-se i anar-se’n.

Finalment, el president del consell d’alcaldies i alcalde d’Olius, Antoni Márquez, va donar un torn d’un màxim de tres minuts a cada un. Els motius de la moció es van centrar a atribuir falta d’ètica al gerent i van exigir que admetés que va cometre un error i posés el càrrec a disposició de la presidència.

Van insistir que hi ha moltes altres persones en primera línia de la lluita contra la pandèmia que la necessiten més que ell. També van incidir que totes les justificacions que s’han donat han estat per sortir al pas d’una conducta reprotxable.

A més van aprofitar per constatar l’opacitat del consell i van assegurar que no està al servei dels pobles, als quals cada vegada els resulten més cares les prestacions i no els facilita la documentació que demanen.

L’alcalde de la Coma i la Pedra, Ramon Costa, que va votar en contra de la moció, va avalar la gestió de l’organisme juntament amb uns altres quatre alcaldes. Antoni Márquez es va abstenir i un no hi va assistir.

tracking