SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

El Govern assegura l'accés a Port del Comte

Territori redacta el projecte de millora del coll de Jou entre l'LV-4241 i els municipis de Sant Llorenç de Morunys i la Coma i la Pedra, que costarà 1,5 milions d'euros

Gavín va explicar el projecte als alcaldes de la zona.

Gavín va explicar el projecte als alcaldes de la zona.TERRITORIO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat preveu invertir 1,5 milions d’euros en la millora de l’accés a l’estació d’esquí de Port del Comte. El departament de Territori i Sostenibilitat ultima la redacció del projecte, que preveu aprovar aquest mes, amb l’objectiu de licitar les obres com més aviat millor. L’accés principal a les pistes del Solsonès s’ha vist afectat en els últims anys diversos despreniments de pedres, que han arribat a tallar la carretera durant diverses setmanes.

La carretera d’accés a l’estació d’esquí discorre des de l’LV-4241 a la zona del coll de Jou fins a la urbanització i l’estació d’esquí. També dona accés a les poblacions de Sant Llorenç de Morunys i la Coma i la Pedra.

El projecte contempla la millora del ferm, suavitzar els revolts i adequar els drenatges de la via, així com canviar la senyalització, les barreres de seguretat i les proteccions metàl·liques per evitar despreniments i allaus de pedres.

Aquesta actuació també inclourà treballs per sanejar el pendent de la muntanya que ha patit despreniments de roques. Amb aquesta intervenció milloraran les condicions de seguretat del trànsit, tant per als residents de la zona com per als usuaris de l’estació d’esquí. D’aquesta manera, contribuirà a millorar les comunicacions i a la dinamització econòmica de la comarca.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, va exposar aquesta setmana el projecte de millora de la carretera que impulsa el departament de Territori. Ho va fer en una reunió amb l’alcaldes de Sant Llorenç de Morunys, Francesc Riu; el de Guixers, Jordi Selga, i el primer edil de la Coma i la Pedra, Ramon Costa.

tracking