SEGRE

TRÀNSIT EMERGÈNCIES

Un jove perd la vida en l'enèsim sinistre a la carretera N-230

En una col·lisió frontal entre un turisme i un camió a Estopanyà, a prop de Benavarri || El vehicle que conduïa la víctima va cremar després d'impactar amb el tràiler

El turisme que conduïa la víctima va cremar i va quedar calcinat després de la col·lisió frontal.

El turisme que conduïa la víctima va cremar i va quedar calcinat després de la col·lisió frontal.DIPUTACIÓN DE HUESCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un veí de Manresa de 28 anys va morir ahir al matí al xocar frontalment el turisme que conduïa contra un camió a l’N-230, al terme municipal d’Estopanyà, a prop de Benavarri, a la Ribagorça aragonesa, segons va informar la Guàrdia Civil d’Osca. L’accident, que es va produir per causes desconegudes que s’estan investigant, va tenir lloc a les 7.50 hores al quilòmetre 51,6 de la carretera que uneix el pla de Lleida amb la Val d’Aran. A conseqüència de l’impacte, el turisme va cremar i va quedar completament calcinat. Per la seua part, el conductor del camió va sortir-ne il·lès, segons van informar les mateixes fonts.

Al lloc del sinistre, que va ocórrer a uns 15 quilòmetres de Benavarri, es van desplaçar agents de la Guàrdia Civil de Barbastre i Binèfar, els bombers de la Diputació d’Osca i sanitaris, que no van poder fer res per salvar la vida del conductor del turisme, que viatjava sol. El sinistre va obligar a tallar la via en ambdós sentits i, posteriorment, donar pas alternatiu. Així mateix, la Guàrdia Civil va treballar durant part del matí en la identificació de la víctima. Al migdia va informar que es tractava d’un jove de Manresa de 28 anys.

El sinistre va passar a les 7.50 h i, per l’impacte, el cotxe va cremar i es va calcinar del tot

Aquesta via és una de les que històricament ha registrat més sinistralitat, la qual cosa ha provocat que els municipis lleidatans i oscencs per on passa hagin demanat reiteradament millorar-ne la seguretat. El setembre de l’any passat, un motorista d’Alcarràs va morir al tenir un accident en aquesta carretera al seu pas per Sopeira. Un mes abans, a Vielha, va perdre-hi la vida una motorista francesa. És una carretera amb un elevat volum de trànsit, amb més de 2.000 vehicles diaris, dels quals més de 500 són camions. Segons diversos estudis, l’N-230 és una de les carreteres estatals amb més risc d’accident.

D’altra banda, dos persones van resultar ferides lleus ahir a la tarda en un accident a la carretera C-13 entre Vilanova de la Barca i Alcoletge. També hi va haver un sinistre a la Sentiu de Sió. A Montgai, hi va haver un ferit en una sortida de via a l’LV-3025. D’altra banda, Trànsit va informar que de les vuit víctimes d’aquest any a les carreteres catalanes, un 75% eren de col·lectius vulnerables: motoristes (3), vianants (2) i ciclistes (1).

tracking