SEGRE

MUNICIPIS SUCCESSOS

Tremp trasllada a la fi la difunta enterrada en un nínxol equivocat

Després de dos anys, demà en un acte íntim al cementiri de Suterranya al qual no aniran els afectats || El consistori pagarà les despeses després d'arribar a un acord

El cementiri del nucli de Suterranya, al municipi de Tremp.

El cementiri del nucli de Suterranya, al municipi de Tremp.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Tremp exhumarà demà dimecres la difunta que fa dos anys va enterrar per error en un dels nínxols d’una altra família al cementiri del nucli de Suterranya. Així ho va assegurar ahir l’alcaldessa, Pilar Cases.

Ho farà en un acte íntim al qual no assistiran els propietaris de la tomba, que resideixen a Barcelona, a causa de les restriccions en la mobilitat per la Covid, segons va explicar un dels membres, Roberto Navas. El consistori pagarà les despeses de l’exhumació, tal com va acordar amb els amos del nínxol que, finalment, no han anat al jutjat, tal com van amenaçar l’estiu del 2019 quan van adonar-se del que havia passat. “Hem vist que hi ha bona fe i no volem litigis, perquè, al cap i a la fi, és el nostre poble”, va indicar..

L’ajuntament, a través d’un decret d’alcaldia de setembre del 2019, va admetre l’error, que va atribuir a la proximitat de les fileres de nínxols, i va assumir pagar el trasllat una vegada passats dos anys, que és el temps que estableix la normativa sanitària. Els fets es remunten a l’agost d’aquell any, quan Roberto Navas passava les vacances d’estiu a la segona residència que té en aquest poble i va comprovar que a la filera de nínxols que la seua mare havia comprat fa més de vint anys hi havia una altra dona enterrada i el nom de la seua família, esborrat.

No obstant, aquest enterrament es remuntava al mes de gener i Navas es va adonar de l’error per casualitat, quan passejava pel cementiri. Aquesta circumstància va crear malestar a la família, que va criticar la falta d’informació per part del consistori.

L’ajuntament va oferir la possibilitat d’una permuta que la família va declinar perquè volia tenir tots els nínxols junts per estar enterrat en una sola filera.

Cases va indicar que ha ratificat un altre decret d’alcaldia per procedir a l’exhumació, ja que s’ha complert el termini previst, i desfer ja l’error.

tracking