SEGRE

ESNOTICIA

Aran alerta sobre la desescalada i cancel·la operacions a l'Espitau

La síndica assegura que la relaxació de mesures els “preocupa” depenent de com es dugui a terme || El risc de rebrot a la Val ja supera els 2.000 punts

L’Espitau de Vielha, amb mòduls instal·lats aquest mateix mes.

L’Espitau de Vielha, amb mòduls instal·lats aquest mateix mes.CGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aran va alertar ahir sobre la desescalada i va assegurar que la relaxació de mesures els “preocupa” en funció de com es realitzi. Per la seua banda, a l’Espitau de Vielha s’han desprogramat operacions que requereixen hospitalització a causa dels elevats índexs de la Covid.

La Val es manté com el territori amb més risc de rebrot, amb una taxa que ha augmentat a 2.040 punts. Ahir es van confirmar vuit casos més i la xifra d’ingressats a l’Espitau es manté en tretze.

La síndica, Maria Vergés, va explicar que han fet arribar aquesta preocupació a la Generalitat i va recordar que en el marc de les seues competències ja han posat en marxa totes les accions possibles. Va reiterar la petició a la conselleria de Salut per conèixer si hi ha un pla B per a Aran en cas que hi hagi una relaxació de les mesures.

Vergés va recordar que “en altres moments i en altres territoris” es van prendre “decisions més dràstiques”. Vergés va apuntar que no han rebut resposta sobre la seua petició per disposar de més vacunes (vegeu SEGRE d’ahir) i es va referir a l’elevada incidència de la soca britànica.

Des de Vielha, fonts municipals van assenyalar que s’ha de ser “prudent al desescalar” i que es podrien relaxar mesures a l’hostaleria i el comerç. No obstant, van assegurar que “és una mica aviat” per plantejar més mobilitat.

L’alcalde de Bossòst, Amador Marqués, es va expressar en la mateixa línia i va apuntar que reclamen que les restriccions s’adaptin al territori “quan les dades són favorables”. Marqués va demanar també més control de la mobilitat.

El primer edil de Les, Andreu Cortés, va apuntar que de la mateixa manera que ha defensat que l’anàlisi de les dades s’hauria de fer en “àmbits supramunicipals”, ara advoca per mantenir les mesures uns dies més. L’alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela, va apostar per permetre la mobilitat de dilluns a dijous a tot Catalunya i que de divendres a diumenge sigui comarcal.

Així mateix, a l’Espitau s’han cancel·lat des de fa uns dies les cirurgies que requereixen ingrés i reserven els llits per a parts i casos urgents. La responsable assistencial de Covid, Eva Cruzado, va dir que la situació al centre sanitari no és de “col·lapse”, però sí de “cansament” i va assenyalar que el de Vielha és l’hospital del Pirineu amb més pacients ingressats pel virus.

tracking