SEGRE

MOBILITAT CARRETERES

El nou túnel de Tresponts podrà obrir d'aquí a 2 mesos

Està gairebé acabat i pendent només de treballs a l'interior || Més seguretat a la C-14 entre Organyà i Montant de Tost

Calvet, durant la visita a les obres de la carretera C-462.

Calvet, durant la visita a les obres de la carretera C-462.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou túnel de Tresponts podria obrir d’aquí a dos mesos, tres anys després de l’inici de la perforació. Així ho va avançar ahir el conseller de Territori en funcions, Damià Calvet.

Durant una visita a l’Alt Urgell, va precisar que aquest pas subterrani d’1,3 quilòmetres està gairebé acabat i que només està pendent d’ultimar instal·lacions de l’interior per posar-lo en servei. És la inversió més abundant de la Generalitat en la xarxa de carreteres lleidatana, de 35,4 milions d’euros, i millorarà la seguretat del trànsit de la C-14 entre Organyà i Montant de Tost.

Aquest és un tram afectat per despreniments en què el Govern va instal·lar anys enrere barreres antiallaus..

Els treballs han inclòs també la millora del túnel existent i l’ampliació de la calçada, que passa de set a deu metres per guanyar seguretat. Les allaus han estat freqüents durant els últims anys en diferents punts de la xarxa viària del Pirineu lleidatà. Un exemple d’això és la carretera C-13 entre Rialp i Llavorsí, en la qual ahir va haver-hi un nou despreniment (vegeu més informació en aquesta pàgina).

El túnel, d’1,3 quilòmetres, és la inversió més gran de la Generalitat en la xarxa de carreteres de Lleida

D’altra banda, Calvet es va comprometre a millorar les comunicacions de l’Alt Urgell amb el Solsonès i el Berguedà. Ho va fer durant una visita a les obres en un tram de 15 quilòmetres de la carretera C-462, que enllaça la Seu d’Urgell amb Josa i Tuixén.

Hauran d’estar enllestides a l’estiu i representen una inversió de 3,6 milions. El seguirà una segona fase fins a Tuixén, de 20 quilòmetres i una inversió de 20 milions que s’hauria d’executar el 2022.

El conseller en funcions va apuntar que projectes futurs incidiran a la carretera del Coll del Port, al límit entre l’Alt Urgell i el Solsonès; a la C-563, que dona accés al Berguedà, i a l’LV-4008 entre Alàs i Cerc i la Seu..

D’altra banda, Calvet va insistir en l’interès de companyies aèries a operar a l’aeroport de la Seu, on la nova firma Andorra Airlines preveu començar a volar a partir del mes de març.

tracking