SEGRE

URBANISME INTERVENCIONS

Gairebé cent al·legacions al projecte per renovar el passeig Cegonyer de Fraga

Llesta la depuradora del barri del Miralsot i més de 200 nínxols nous al cementiri

La zona del pou de gel delimitada al passeig del Cegonyer.

La zona del pou de gel delimitada al passeig del Cegonyer.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé un centenar d’al·legacions ha rebut el projecte per a la remodelació del passeig del Cegonyer i la plaça d’Espanya de Fraga, que ha estat en informació pública durant el mes passat. La regidora d’Urbanisme, Esther Rubio, va indicar que la majoria se centren en qüestions referides al trànsit i la mobilitat i que totes seran contestades. Aquest és el projecte estrella del consistori per a aquest any, que suposarà una inversió d’1,2 milions i 9 mesos d’obres.

També s’eliminaran 32 places de pàrquing i es construirà una marquesina de vidre per protegir el pou del segle XVII descobert fa un any i fer-lo visitable. L’ajuntament ha aprovat el projecte de forma inicial i preveu començar les obres a l’estiu.

Rubio també va indicar que ja està llesta la depuradora de Miralsot, que ha costat gairebé 150.000 euros, tot i que falta la connexió a la xarxa elèctrica. D’aquesta forma, aquest barri, el primer de Fraga a tenir aquest equipament, deixarà d’abocar aigües residuals directament al Cinca.

També s’ha netejat el canal que connecta la planta amb el riu. Així mateix, Rubio va explicar que s’està a punt de començar les obres per construir 224 nínxols nous al cementiri i d’aquesta manera poder resoldre la falta de tombes.

Passarel·la als vianants, carril bici i alberg

Rubio va indicar que també es treballa en el projecte per fer una passarel·la per als vianants al pont petit del Cinca, que funcionarà com a vorera; en la creació d’un carril bici i a l’alberg juvenil de 50 places. Sobre aquest últim va indicar que les obres s’adjudicaran aquest mes.

tracking