SEGRE

EMERGÈNCIES INFRAESTRUCTURES

Denuncien el retard del nou parc de Bombers de Seròs

Imatge ahir del parc, apuntalat des del juny del 2016.

Imatge ahir del parc, apuntalat des del juny del 2016.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El parc de Bombers Voluntaris de Seròs va haver de ser apuntalat el juny del 2016 pel risc d’esfondrament. Interior va prometre que construiria un nou parc i que estaria en funcionament el 2018 en un terreny cedit per l’ajuntament. Però el projecte es va retardar. Posteriorment, es va tornar a posar en marxa i es va prometre que la construcció s’iniciaria el 2020 i amb un pressupost de 800.000 euros. L’ajuntament ja ha cedit el terreny però la Generalitat segueix sense reiniciar el projecte. Una situació que tornen a denunciar els 22 voluntaris amb què compta el parc.

“És indignant. Està tot aturat i ens han tornat a fallar”, explica Marcos Albà, cap del parc. El pas dels anys només ha fet que incrementés el deteriorament de les actuals instal·lacions. Albà afirma que “no només és que estigui apuntalat. Té altres problemes com humitats i insalubritat. Aquesta situació és insostenible”. Per aquest motiu, fan una crida al territori i a les institucions perquè el projecte tiri endavant perquè, en cas contrari, hauran de tancar.

L’alcalde, Josep Antoni Romia, es va mostrar decebut amb la demora malgrat que va explicar que ben aviat podran signar el conveni de cessió del terreny per la mediació del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré.

Estratègic per a les emergències del Baix SegreEl parc de Seròs està en un lloc estratègic ja que cobreix les emergències que es donen en el Baix Segre. Els efectius expliquen que fan una cobertura immediata en incendis, rescats o accidents en tota aquesta àrea i que, en cas que el parc tanqués les portes, el temps de resposta seria d’uns quaranta minuts ja que haurien de desplaçar-se bombers d’altres parcs.

tracking