SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Alguaire estrenarà enguany dos edificis per a empreses i instal·lacions per provar coets

Primeres actuacions vinculades al 'port espacial' que impulsa la Generalitat || Juntament amb altres obres per adaptar l'aeroport a usos industrials, com hangars i plataformes per estacionar avions

L’actual recinte per a proves a terra de coets i drons.

L’actual recinte per a proves a terra de coets i drons.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport d’Alguaire estrenarà aquest any dos edificis per a empreses i instal·lacions per a proves a terra de coets. Seran les primeres obres vinculades al port espacial que impulsa la Generalitat. Així ho va avançar ahir el secretari de Mobilitat, Isidre Gavín, després de firmar un acord de col·laboració amb l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC). Aquesta iniciativa té com a finalitat atreure activitat econòmica lligada al sector espacial.

Els dos nous edificis tindran una superfície de 320 metres quadrats cada un, un dels quals serà un espai de coworking per a empreses relacionades amb el sector espacial, i l’altre serà per a oficines de l’acadèmia de pilots BAA Training.

L’Institut d’Estudis Espacials elaborarà estudis en virtut d’un conveni firmat ahir amb Aeroports

Pel que fa a les instal·lacions de proves, Alguaire ja té un recinte que lloga per provar a terra drons i ignició de coets. Ara la Generalitat planteja millorar-lo per atreure investigació sobre motors i combustibles més eficients i menys contaminants.

El director de l’IEEC, Ignasi Ribas, va explicar que Alemanya té actualment l’única instal·lació d’aquest tipus a Europa i que és molt freqüentada, per la qual cosa “hi ha empreses interessades” en la que es posarà en marxa a Alguaire. Ribas va insistir que en cap cas no llançaran coets des de l’aeroport per la proximitat de zones habitades del seu entorn.

Ni Ribas ni Gavín van precisar el cost d’aquestes actuacions, encara que van apuntar que suposaran part dels 18 milions d’euros que la Generalitat preveu invertir en tres anys en el marc de l’estratègia Newspace, que busca desenvolupar una indústria espacial a Catalunya. Aquestes actuacions se sumen a d’altres per adaptar Alguaire a usos industrials, com la construcció de noves àrees d’estacionament per a avions i projectes per a nous hangars. Així mateix, ha obert una convocatòria d’ajuts per a vols de passatgers (vegeu el desglossament).

Mantenir el vol a Palma, principal finalitat dels ajuts Garantir la continuïtat dels vols entre Lleida i Palma és el principal objectiu dels ajuts a aerolínies que ha convocat la Generalitat, ja sigui amb Air Nostrum, que cobreix actualment aquest trajecte, o bé amb una altra companyia. Així mateix, altres firmes podrien plantejar noves destinacions.

L’actual recinte per a proves a terra de coets i drons.

L’actual recinte per a proves a terra de coets i drons.MAITE MONNÉ

tracking