SEGRE

ADMINISTRACIÓ CONCURS POLÈMIC

L'ampliació de l'abocador del Segrià, amb el concurs anul·lat pel jutge, enllestida a l'agost

El consell, pendent de valorar la sentència del TSJC, encara no sap si recorrerà || El Tribunal ha tombat l'adjudicació a Romero Polo i Valoriza de l'ampliació i gestió de les instal·lacions de Montoliu

Imatge de mitjans de desembre de les obres de la planta de selecció de residus de l’abocador.

Imatge de mitjans de desembre de les obres de la planta de selecció de residus de l’abocador.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell del Segrià calcula que les obres d’ampliació de l’abocador comarcal podrien estar enllestides el mes d’agost que ve. La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha tombat l’adjudicació dels treballs a les instal·lacions de Montoliu de Lleida a Romero Polo i Valoriza (vegeu SEGRE d’ahir) arriba quan les obres, que es van adjudicar el 2017, ja estan molt avançades.

El president del consell, David Masot, va explicar ahir que encara no han tingut accés a la sentència del TSJC i que quan la rebin hauran d’analitzar-la i valorar-la. La sentència no és ferma i hi ha un recurs de cassació, que el Consorci de Residus del Segrià haurà de valorar (vegeu el desglossament).

La sentència del Tribunal anul·la la resolució d’adjudicació per part del consorci i la resolució del Tribunal Català de Contractes Públics que desestima els recursos de tres de les sis UTE licitadores. El Consorci de Residus del Segrià, format pel consell, la Paeria i la Generalitat, va adjudicar definitivament les obres i la gestió de l’abocador durant 10 anys (prorrogables a 10 més) a l’UTE de Romero Polo i Valoriza el 2017.

El procés va ser polèmic i diverses empreses el van recórrer. Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i Benito Arnó van presentar un recurs contenciós davant del TSJC.

Ara, el tribunal ha tombat l’adjudicació i insta a adjudicar el contracte a FCC i Arnó.

El TSJC insta a adjudicar els treballs a FCC i Arnó, que van presentar un recurs contenciós al tribunal

El projecte es va licitar el 2015, encara que el procés es va allargar durant dos anys i va acabar el 2017

La sentència es basa en bona part en un informe encarregat per la taula de contractació a la consultora Inalba, que valora l’oferta tècnica de FCC i Arnó per sobre de la de Romero Polo i Valoriza. El Tribunal considera que la mesa “va modificar molt substancialment” la valoració tècnica de l’oferta de FCC i Arnó en relació amb la de la consultora. D’altra banda, el TSJC va comunicar que porta el concurs davant del fiscal.

La sentència encara no és ferma i es pot recórrer La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha anul·lat l’adjudicació de les obres d’ampliació de l’abocador de Montoliu de Lleida no és ferma i, per tant, es pot presentar un recurs de cassació. En aquest sentit, des del consell van explicar ahir que en primer lloc han d’analitzar-la.

tracking