SEGRE

Argimon diu que hi ha “un brot important” de la variant britànica en un poble de Lleida

En les últimes vint-i-quatre hores es van administrar 3.389 primeres dosis de la vacuna a Catalunya.

En les últimes vint-i-quatre hores es van administrar 3.389 primeres dosis de la vacuna a Catalunya.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va destacar ahir que a Seròs “hi ha un brot de Covid important” i que el més segur és que els casos siguin de la variant britànica del virus, “ja que a Lleida aquesta soca suposa el 88% dels contagis”. Tot i així, va recordar que aquesta variant “és més transmissible, però no causa més gravetat en la infecció”.

L’alcalde de Seròs, Josep Antonio Romia, va assegurar que atesa la rapidesa en la transmissió, sens dubte es tracta d’aquesta soca. Va indicar que en els darrers set dies hi ha hagut més de mig centenar de contagis i que el focus es va detectar a l’escola, on hi ha diverses classes confinades, encara que el centre segueix obert.

A Maials, l’alcalde, David Masot, també va atribuir a aquesta variant la rapidesa en el contagi. El risc més alt de rebrot de la demarcació el té Seròs, amb 9.382,81 punts i una velocitat de transmissió de 3,08 punts. A Maials és de 4.379 punts. Argimon va explicar que a Catalunya hi ha 7 casos de la variant de Manaus; 6 de la sud-africana; 2 de la de Rio de Janeiro i 2 d’una subvariant britànica. Alguna ja és a Lleida, però Salut rebutja dir quina.

tracking