SEGRE

INVESTIGACIÓ MINISTERI DE L?INTERIOR

Lleida va registrar 117 denúncies per persones desaparegudes el 2020

Els cossos policials mantenen la investigació de vint-i-sis casos a les comarques lleidatanes || Segons Interior, el 67 per cent es resolen en els primers catorze dies

Imatge d’arxiu d’una recerca d’una persona desapareguda entre l’Alt Urgell i Solsona.

Imatge d’arxiu d’una recerca d’una persona desapareguda entre l’Alt Urgell i Solsona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els cossos policials van registrar el 2020 un total de 117 denúncies per desaparició de persones a les comarques lleidatanes, de les quals 17 es van produir durant els mesos de març a juny, quan va estar en vigor l’estat d’alarma decretat per la pandèmia de la Covid-19. Així consta en un informe publicat ahir pel ministeri de l’Interior en el Dia de les Persones Desaparegudes sense Causa Aparent.

Segons el ministeri, de les 117 denúncies comptabilitzades a la província de Lleida durant l’any passat, 32 corresponien a persones reincidents, és a dir, de les qual ja s’havia denunciat la desaparició alguna vegada o diverses. Així mateix, entre els mesos d’octubre i desembre es van registrar una trentena de denúncies per desaparicions a la província.

Actualment, segons les dades d’Interior, un total de vint-i-sis casos de desaparicions de persones continuen actives a Lleida, fet que suposa que la investigació policial encara està en curs.

Al conjunt de Catalunya, els Mossos d’Esquadra van rebre l’any passat una mitjana mensual de 241 denúncies per persones desaparegudes, amb un total de 2.886 de registrades durant l’any passat.

L’any passat es va denunciar la desaparició de 32 persones que ja s’havien absentat abans

D’aquestes, un 57% eren homes i un 43%, dones. Per edats, la majoria són de persones d’entre 18 i 64 anys, amb un 53,4 per cent del total, mentre que un 37,1% de les persones de les quals es va denunciar la desaparició tenia entre 13 i 17 anys. Així mateix, un 7,5% eren majors de 65 anys i un altre 2%, de 0 a 12 anys.

Segons l’informe d’Interior, les denúncies van baixar un 37,78% a causa de la pandèmia i el 67% van ser aclarits durant els primers 14 dies des de la data de la desaparició. Per la seua part, el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, va destacar el treball del cos policial en matèria de suport a familiars de persones desaparegudes, del que va dir que ha servit per anar “un pas més enllà de les tasques d’investigació policial”.

Trapero va destacar l’impacte de la creació el 2014 de l’oficina d’atenció a familiars i va explicar el projecte en el qual des de 2017 els Mossos treballen en ampliar la intel·ligència policial, que els “portarà a millorar en diversos eixos” i crear un pla de prevenció de desaparicions, a més de reduir-les mitjançant consells específics.

tracking