SEGRE

MUNICIPIS AGRICULTURA

Autoritzen la crema de branques d'oliveres trencades pel Filomena

Els agricultors apressaven poder fer-ho per evitar paràsits

La crema de branques mortes va començar dimarts passat.

La crema de branques mortes va començar dimarts passat.O.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat permet des d’aquest dimarts fer cremes als camps d’oliveres de les Garrigues i el Segrià afectats pel temporal Filomena, una vegada superat el període de contaminació atmosfèrica per pols procedent del Sàhara. El veto d’Agricultura ha durat uns quinze dies i va provocar les queixes dels pagesos que no han pogut entrar als oliverars per eliminar les branques afectades per les nevades del 9 de gener, disposades al costat dels arbres (vegeu SEGRE del dia 5).

Segons l’alcalde de Bovera, un dels municipis més afectats, Òscar Acero, “podem cremar fins al dia 14 al matí i la tarda, però a partir d’aquesta data només al matí fins a les 12.30, per la qual cosa demanarem que el permís es prorrogui una setmana o dos”. Val a recordar que aquestes tasques són manuals ja que són finques esglaonades on no pot entrar la maquinària pesant.

Acero va indicar que s’ha de sanejar els camps i retirar totes les branques mortes ja que s’hi genera un paràsit que pot afectar l’arbre i matar-lo. La valoració de danys ha demorat aquesta actuació.

tracking