SEGRE

ESNOTICIA

Satisfacció del turisme i l'esquí, que tornaran a tenir clients de tot Catalunya

La lliure mobilitat, tot i que limitada a grups bombolla, arriba a les portes de la campanya de Setmana Santa

Imatge d’esquiadors a Port Ainé a finals del mes de febrer passat.

Imatge d’esquiadors a Port Ainé a finals del mes de febrer passat.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector turístic i les pistes d’esquí van rebre ahir amb satisfacció l’anunci que les unitats de convivència podran desplaçar-se lliurement a partir de dilluns. Això els permetrà rebre clients de tot Catalunya després dels confinaments municipals i comarcals que han estat en vigor des del gener.

El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, va recordar que el 80% dels hotels del Pirineu estan tancats i que això farà que els establiments “comencin a plantejar-se tornar a obrir”. Va explicar que estan “començant a sonar els telèfons” i els clients ja reserven per a Setmana Santa, ja que aquestes mesures es mantindran fins al dia 28, a les portes de la campanya turística.

Per la seua banda, el director comercial de Baqueira, Xavier Ubeira, va valorar “positivament” la lliure mobilitat de les bombolles de convivència. Va assenyalar que estudiaran ampliar la zona esquiable “en funció de la demanda”. Actualment, tenen 40 quilòmetres de pistes oberts. El director de Turisme i Muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat (que gestiona Boí Taüll, Espot i Port Ainé), Toni Sanmartí, va destacar que és “una excel·lentíssima notícia” que els permetrà “començar a tenir un bon final de temporada”. Va assenyalar que les estacions de la Ribagorça i el Pallars tenen obert el 10% del domini esquiable i “ampliarem l’oferta segons la demanda”.

Andorra lamenta no quedar dins del perímetre en el qual es permetrà la mobilitat a Catalunya

Així mateix, el Patronat de Turisme de la Diputació es va reunir amb el sector, que va mostrar satisfacció per la relaxació de les mesures. L’organisme va assegurar que van demanar “treballar sense cap altra aturada i garantir l’activitat durant l’estiu” i van destacar el bon nivell de reserves per Setmana Santa. El sector va instar a establir mesures que permetin l’arribada de turistes francesos. D’altra banda, els esports d’aventura preveuen començar la temporada dilluns, encara que les empreses aniran obrint gradualment per arribar a Setmana Santa tenint-les totes en marxa, segons el responsable del sector al Sobirà, Flòrido Dolcet.

D’altra banda, el Conselh Generau va instar la Generalitat a fer complir les noves mesures i va lamentar que el Govern no hagi respost a les peticions que els han traslladat, per exemple, per conèixer els plans de flexibilixación de mesures per a Aran davant de l’alta incidència de la Covid.

Per la seua banda, Andorra va rebre com “una nova decepció” la decisió d’excloure’ls del perímetre en el qual es permetrà la mobilitat. El cap de Govern, Xavier Espot, va dir que demanaran explicacions i es va mostrar resignat al veure que els turistes catalans no podran accedir al Principat per Setmana Santa.

tracking