SEGRE

INFORMES BALANÇ

Lleida és la setena província amb més risc de robatoris en habitatges

Un estudi estatal revela que els lladres han centrat l'atenció en les segones residències i han augmentat el botí || Girona és la demarcació amb més delictes

Vistes de la comissaria dels Mossos d’Esquadra, al carrer Sant Hilari de Lleida.

Vistes de la comissaria dels Mossos d’Esquadra, al carrer Sant Hilari de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida és la setena província amb més probabilitat de robatoris amb força a l’interior de domicilis. Així ho asseguren les dades de l’estudi Els robatoris en llars assegurades, amb el qual Estamos Seguros analitza els perpetrats en habitatges assegurats entre l’1 agost del 2019 i el 31 juliol del 2020.

L’informe, que estudia les dades aportades per vint-i-set companyies d’assegurances sobre 78.000 robatoris que han tingut lloc en immobles de tot Espanya, conclou que el confinament de primavera i les limitacions de mobilitat establertes per contenir la pandèmia han obligat els delinqüents a centrar l’atenció en els segons habitatges, on sostreuen un botí més elevat. I és que la indemnització mitjana pagada per una companyia d’assegurances a Espanya arran d’un robatori es va situar en els 1.333 euros, tot i que els més greus es van registrar a Barcelona, Girona, Pontevedra i Lleida, on el valor mitjà dels objectes robats supera els 1.630 euros.

Amb tot, la majoria de delictes, entre els quals els robatoris i furts, van registrar l’any passat un descens significatiu a les comarques lleidatanes a causa de les restriccions en els desplaçaments. Segons l’últim balanç de criminalitat publicat pel ministeri de l’Interior, que recull els fets delictius coneguts pels cossos policials, l’any passat es van denunciar un total de 909 robatoris amb força en domicilis, establiments i altres instal·lacions, la qual cosa implica un descens de gairebé el 20% respecte a les 1.135 que es van registrar el 2019.

Només en domicilis, la xifra de denúncies va baixar un 29,4% (570). També hi va haver un descens significatiu dels furts notificats a la província, que van passar dels 3.208 el 2020 als 4.363 de l’any anterior.

tracking