SEGRE

AGRICULTURA PROTESTES

Els agricultors mantindran 'sine die' els talls a la C-12

Nova protesta a Flix amb un centenar d'afectats pel Filomena || Demanen subvencions i recreen la taula sectorial de l'oli

El tall de la C-12 amb una recreació de la taula sectorial de l’oli.

El tall de la C-12 amb una recreació de la taula sectorial de l’oli.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un centenar d’agricultors van tornar a tallar ahir la C-12 al seu pas per Flix per exigir ajuts a la conselleria d’Agricultura per pal·liar els danys que van provocar les nevades del temporal Filomena del mes de gener passat. El d’ahir va ser el cinquè diumenge consecutiu que els agricultors tallen la C-12 com a mesura de protesta. La mobilització va transcórrer sense incidents i va comptar amb el suport dels sindicats Asaja i Jarc, a més d’alcaldes de les Garrigues i el Segrià. L’alcalde de Bovera, Òscar Acero, va explicar que dijous vinent, 18 de març, està prevista una taula sectorial de l’oli en la qual es preveu debatre solucions per al sector.

Així mateix, va apuntar que ahir van recrear la taula sectorial durant el tall de carretera i van acordar que diumenge que ve, 21 de març, tornaran a tallar la carretera. “Ja hi haurà més mobilitat al no tenir el confinament comarcal i l’afectació serà superior”, va dir. Els pagesos esperen una línia de subvencions per a les més de 34.600 hectàrees d’oliveres perjudicades, sobretot a les Garrigues i el Segrià. Asseguren que el Govern no està fent res per permetre “ajuts” de l’Estat espanyol al no declarar Catalunya com a zona catastròfica, segons Acero.

tracking