SEGRE

PANDÈMIA RESTRICCIONS

Imposen 270 multes 'Covid' al Segrià en un sol cap de setmana

Dos de cada tres denúncies que van notificar els Mossos van ser per saltar-se el confinament comarcal || Incomplir el toc de queda, una altra de les infraccions

Imatge d’un control de mobilitat a Alcarràs.

Imatge d’un control de mobilitat a Alcarràs.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van imposar el cap de setmana passat un total de 270 multes a la comarca del Segrià per saltar-se les restriccions de mobilitat imposades per prevenir el coronavirus. Dos de cada tres denúncies van ser per saltar-se el confinament comarcal en l’últim cap de setmana que era en vigor. Cal recordar que aquesta limitació va acabar ahir, encara que només es pot sortir de la comarca en grup de persones convivents. Quant a la resta d’infraccions detectades per la policia catalana, la majoria van ser per saltar-se el toc de queda entre les 22 i les 6 hores.

La policia catalana atribueix aquest elevat nombre de sancions a un cert relaxament per part de la ciutadania. Tanmateix, els Mossos recorden que continuaran fent controls dinàmics a tota la província i que, per exemple, l’entrada i la sortida de Catalunya està restringida tret que s’acrediti un motiu justificat.

La majoria de denúncies per saltar-se les restriccions de mobilitat es detecten els caps de setmana. Fa un parell de setmanes, per exemple, els Mossos van desplegar controls d’accés a la Val d’Aran davant del repunt de casos de Covid-19 i l’actuació es va saldar amb un total de 188 persones denunciades.

D’altra banda, els Mossos i la Guàrdia Urbana de Lleida també van denunciar el cap de setmana passat diversos establiments de restauració (vegeu el desglossament).

El confinament comarcal es va acabar ahir malgrat que només es pot sortir amb els convivents

Mossos i policies locals han imposat en un any al voltant de 15.000 denúncies per saltar-se les restriccions a Lleida, encara que fins ara només se n’ha cobrat un petit percentatge. A Catalunya han estat unes 200.000 sancions. La Generalitat ha contractat 354 professionals per evitar que les multes imposades per incomplir les restriccions de Covid-19 i per temes de salut pública prescriguin el maig vinent. En concret, Salut incorpora 130 advocats i 163 administratius i Interior 61 persones, 33 advocats i 28 administratius per tramitar les sancions.

Sanció a una àrea de servei per servir 38 clients fora d’horari

Els Mossos d’Esquadra van sancionar el cap de setmana els responsables d’una àrea de servei de la comarca del Pla d’Urgell per servir al bar fora d’horari. Segons fonts policials, agents van comprovar que estaven servint a la tarda, la qual cosa només és permesa a conductors professionals, i que a la terrassa es trobaven 38 persones, repartides entre diferents grups de famílies i amics.

Així mateix, es va aixecar acta per incomplir les restriccions per la pandèmia a un bar de Juneda per servir a la barra i a un establiment de l’Albagés per servir fora de l’horari establert, que marca com a límit les 17.00 hores. A la capital del Segrià, la Urbana va denunciar els responsables d’un bar del carrer Llitera per estar obert fora d’horari amb una quinzena de persones a l’interior.

tracking