SEGRE

TRIBUNALS

La Fiscalia de Lleida porta el cas Boreas a l'Audiència Nacional

Perquè determini si ha d'instruir una part del sumari

Imatge d’arxiu de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Imatge d’arxiu de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia de Lleida ha enviat a l'Audiència Nacional l'anomenat cas Boreas, de suposada corrupció en l'adjudicació d'obres a la Diputació de Lleida en l'època de Joan Reñé, perquè determini si ha d'instruir una part del sumari.

En concret, la Fiscalia lleidatana vol que la Fiscalia Anticorrupció, adscrita a l'Audiència Nacional, determini si una part del sumari ha de ser investigada per la seva suposada relació amb la trama del 3 per cent, de presumpte finançament irregular de l'extinta Convergència Democràtica de Catalunya.

En principi la part que seria susceptible de formar part d'aquesta trama seria la que afecta a un conjunt de factures falses emeses presumptament per l'empresa de Mollerussa Inalba i un empresari octogenari d'Osca que hauria actuat com a testaferro.

Aquesta trama seria independent del lobby d'empreses i excàrrecs de la Diputació que haurien acordat adjudicacions d'obres en carreteres de la demarcació de forma suposadament irregular.

Per aquest cas, que es va destapar fa dos anys i mig (octubre de 2018), encara no ha declarat al jutjat cap dels 25 investigats.

El cas va costar el càrrec polític al llavors president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

Les declaracions judicials no es faran fins que els Mossos acabin l'informe policial, que sembla que està en la fase final.

La Fiscalia Anticorrupció haurà de determinar si es queda una part del sumari o bé continua tot a Lleida. Si se'n queda una part, s'haurà de determinar quins investigats declaren a Madrid, quins a Lleida i quins als dos llocs.

Una de les fiscals de Lleida que ha participat en la investigació col·laborarà amb la Fiscalia Anticorrupció per determinar si una part del sumari se'n va a Madrid.

En el supòsit que sigui així, la decisió de la Fiscalia Anticorrupció haurà de ser ratificada pel jutge instructor de l'Audiència Nacional.

tracking