SEGRE

ESNOTICIA

Augmenten a 63 els municipis de Lleida amb un risc de rebrot alt

Cava, la localitat més petita de Lleida, amb un índex disparat per només un cas

L’Espai Cultural La Lira de Tremp, tancat des de dilluns.

L’Espai Cultural La Lira de Tremp, tancat des de dilluns.AYUNTAMIENTO DE TREMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els municipis de Lleida amb un risc alt de rebrot han augmentat a 63, onze més que fa una setmana, segons les dades de la conselleria de Salut. En aquestes localitats, aquest indicador se situa per sobre dels 100 punts, xifra a partir de la qual es considera que és alt.

En un total de 12 d’aquestes 63 poblacions el risc de rebrot supera els mil punts. La taxa més gran és la de Cava, amb 38.095.

Tanmateix, l’alcaldessa, Gisela Sellés, va explicar que la localitat ha registrat un sol cas (el primer, de fet, en tota la pandèmia) encara que el reduït nombre d’habitants (44 d’empadronats, dels quals hi resideixen 30) distorsiona les estadístiques, un fet que va considerar injust. Va assenyalar que la densitat de població és d’un quilòmetre quadrat per persona, la qual cosa rebaixa el risc de contagi.

A Cava el segueixen Prullans (7.692), Les (7.134), Arres (5.357), Granyena de Segarra (5.820), el Poal (4.272), Sidamon (3.090), la Granja d’Escarp (1.740), Seròs (1.736), Naut Aran (1.254), Tremp (1.176), i Maials (1.025). A la capital del Pallars Jussà, l’ajuntament va decidir dilluns tancar equipaments com el pavelló del Juncar o l’Espai Cultural La Lira davant de l’augment de contagis.

A Les, fonts municipals van assenyalar que tenen 17 casos actius, la majoria en l’àmbit familiar, i que en els últims dies la xifra ha anat descendint. De nou és el cas d’un municipi petit en què uns quants casos disparen els indicadors epidemiològics.

A 156 localitats de Lleida, que suposen el 67% del total, el risc és nul o baix, segons dades de Salut

A més, 12 municipis més de Lleida el risc és mitjà. Per la seua part, les altres 156 localitats de la demarcació, que suposen un 67,5% del total, tenen un índex nul o baix.

La Val d’Aran continua sent el territori amb el risc de rebrot més gran de Catalunya, si bé ahir va baixar i es va situar per sota dels mil punts, concretament en 969. El segueixen l’Alt Urgell, amb un índex que ha augmentat fins a 817; i el Pallars Jussà, on ha baixat als 698 punts. Les comarques de Lleida amb els indicadors més baixos són les Garrigues (153), el Solsonès (162), la Segarra (168) i el Pallars Sobirà (180).

tracking