SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

La jutge decreta llibertat amb càrrecs a l'alcalde pedani de Casau

Decomissen 1,8 quilos de cocaïna a la xarxa i part de la droga havia de ser distribuïda aquesta Setmana Santa a Aran || L'operació se salda amb dotze detencions

Imatge dels jutjats de Vielha.

Imatge dels jutjats de Vielha.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La magistrada del jutjat d’instrucció únic de Vielha va deixar ahir al migdia en llibertat amb càrrecs l’alcalde pedani de l’EMD de Casau (Vielha), Juan Berdié (Unitat d’Aran), que va ser arrestat aquest dijous acusat de formar part d’una xarxa de tràfic de cocaïna en una operació en la qual els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional van detenir 11 persones més, com va informar SEGRE ahir. Berdié haurà de comparèixer al jutjat els dies 1 i 15 de cada mes. La causa està oberta pels delictes contra la salut pública, organització criminal i blanqueig de capitals.

Els investigadors han decomissat fins al moment 1.879 grams de cocaïna en els escorcolls practicats en habitatges dels suposats membres de la xarxa, segons van informar fonts properes al cas a aquest diari. A més, entre la substància estupefaent, hi havia preparades 249 paperines presumptament per distribuir-les a la Val d’Aran durant la Setmana Santa, segons van indicar les mateixes fonts. L’organització, entre les quals hi ha persones de nacionalitat colombiana, tenia la seu a Vielha i ramificacions a la ciutat de Lleida i les localitats castellonenques de Vila-real i Almassora.

La xarxa tenia la seu a Vielha i ramificacions a Lleida i Castelló, segons els investigadors

En aquesta última es va arrestar cinc persones. L’operació està dirigida per la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial del Pirineu, amb seu a la comissaria de la Seu d’Urgell, que portava diversos mesos fent seguiments i escoltes telefòniques als arrestats en una complexa investigació que ha culminat a les portes de la Setmana Santa.

Ahir van passar a disposició un total de vuit detinguts. Set d’ells van quedar en llibertat amb càrrecs amb l’obligació de presentar-se al jutjat, retirada del passaport i prohibició de sortir d’Espanya mentre que per al vuitè es va decretar l’ingrés preventiu a presó eludible amb el pagament una fiança de 6.000 euros. Està previst que quatre arrestats més declarin avui davant de la jutge.

Els casos de tràfic de drogues van augmentar un 11,5% a Lleida ? Els casos de tràfic de drogues van augmentar l’any passat un 11,5% a la província de Lleida, amb 107 infraccions penals, segons el balanç de criminalitat fet públic pel ministeri de l’Interior a finals de febrer. El 2019 es van registrar 96 casos i l’any passat, malgrat l’estat d’alarma, hi va haver 107 actuacions.

A la ciutat de Lleida l’augment encara va ser més important, amb 41 infraccions del 2020 per les 33 del 2019, la qual cosa representa un increment del 24,2 per cent. Val a destacar que va ser un dels pocs delictes que van augmentar.

D’altra banda, l’operació antidroga a la Val d’Aran és la més important en el que portem d’any a les comarques de Lleida. A més, aquesta setmana la Guàrdia Civil va confiscar 1.080 plantes de marihuana a Anglesola i va detenir una parella.

tracking