SEGRE

ESNOTICIA

El turisme de Lleida recupera múscul

El sector tanca la Setmana Santa amb molt bons registres de visitants i amb reserves ja per a pròximes dates i fins i tot l'estiu || Al cap de mesos amb el sector sota mínims per les restriccions

Alguns dels esquiadors que van visitar ahir les pistes de Boí Taüll.

Alguns dels esquiadors que van visitar ahir les pistes de Boí Taüll.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La campanya de Setmana Santa està donant un respir al turisme de Lleida, molt castigat per les restriccions a la mobilitat que han estat vigents per la crisi sanitària de la Covid. Aquestes mesures han impedit que les empreses del sector rebessin clients de la resta de Catalunya. Després d’aixecar-se el confinament comarcal per a les unitats de convivència a mitjans del mes passat, es van disparar les reserves per a aquest cap de setmana. Així, els visitants han tornat a omplir el Pirineu i el sector està recuperant múscul després de mesos en què ha estat sota mínims.

De fet, nombrosos establiments turístics de la demarcació han penjat el cartell de complet, sobretot els que es troben a les comarques de muntanya.

El responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va afirmar que el sector està “recuperant la normalitat” des que el 15 de març es va aixecar el confinament comarcal, la qual cosa va implicar una “dosi d’optimisme”, ja que es les reserves no només s’han rebut per a la Setmana Santa sinó també per a pròxims caps de setmana i de cara a l’estiu.

Alegre va apuntar que ha estat la millor Setmana Santa per al sector del càmping, que ha omplert bungalous i zones d’acampada, encara que també ha estat molt bona per a les cases de turisme rural i els hotels (aquests últims amb una ocupació superior al 85%, malgrat que no tots han obert). Per la seua part, el president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, Miquel Àngel Sánchez, va destacar que l’ocupació per a aquest pont a la comarca se situa al voltant del 80%.

Els turistes han optat de nou per l’oferta de les comarques de Lleida, de la mateixa manera que a la campanya d’estiu de l’any passat. La demarcació té entre els principals atractius un patrimoni natural i cultural de primer ordre, com per exemple el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici o la Seu Vella de la capital del Segrià. Aquestes són propostes alineades amb les demandes dels turistes, que arran de la pandèmia busquen sobretot natura i aire lliure.

A més, els visitants també prefereixen destinacions allunyades de les massificacions, cosa que també beneficia la demarcació. Per això, Lleida torna a viure una bona Setmana Santa després que el sector perdés la campanya de l’any passat, ja que estava en vigor el confinament domiciliari del primer estat d’alarma. El desembarcament de turistes va arribar a municipis poc acostumats a les aglomeracions, com ara Cervera.

Els turistes poden gaudir aquests dies de Setmana Santa d’un ampli ventall d’activitats i propostes: des de practicar ràfting a les aigües del riu Noguera Pallaresa o fer l’última baixada de la temporada en les pistes d’esquí del Pirineu fins a senderisme o passejos pels paratges naturals de les comarques del pla. Ahir també va començar la temporada del Tren dels Llacs, que oferirà una trentena de viatges històrics al Jussà.

Alguns dels esquiadors que van visitar ahir les pistes de Boí Taüll.

Alguns dels esquiadors que van visitar ahir les pistes de Boí Taüll.AMADO FORROLLA

Alguns dels esquiadors que van visitar ahir les pistes de Boí Taüll.

Alguns dels esquiadors que van visitar ahir les pistes de Boí Taüll.AMADO FORROLLA

tracking