SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Estamariu convertirà en habitatge social l'antic pis de la mestra

Invertirà més de 36.000 euros a reformar l'immoble, de propietat municipal

Imatge de la façana del que havia estat el pis de la mestra.

Imatge de la façana del que havia estat el pis de la mestra.AYUNTAMIENTO DE ESTAMARIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament d’Estamariu reformarà l’antic pis de la mestra i el convertirà en habitatge social. El municipi, un dels més petits de la comarca de l’Alt Urgell, amb 128 veïns empadronats, vol “ajudar i estar al costat de les persones que més ho necessiten”, en paraules de l’alcaldessa, Pilar Melsió.

L’habitatge, de tres habitacions, és propietat del consistori. Ha sol·licitat ajuda a la Diputació per renovar-lo i millorar-lo, sobretot a nivell energètic.

L’ajuntament espera portar a terme les obres, que suposaran una inversió de 36.772 euros, aquest any “per poder oferir-lo com més aviat millor”. “Venen temps difícils i als ens i institucions públiques ens toca oferir prestacions a aquelles famílies més necessitades”, va dir.

Va afegir que “els ajuntaments som els que percebem millor les necessitats del dia a dia i tenim el deure de promoure el bé per als nostres veïns”, va insistir. Actualment Estamariu no disposa de cap altra propietat per destinar-la a lloguer social però no descarta ampliar el parc d’habitatge social.

Una vegada tinguin a punt la reforma d’aquest habitatge, l’ajuntament l’oferirà “a qui més el necessiti” amb l’objectiu també d’“assentar famílies al territori”..

D’altra banda, Estamariu desplegarà la fibra òptica al poble. Ha demanat una ajuda a la Diputació per executar les obres, que suposen una inversió de 17.025 euros. Melsió considera “més que necessària i justificada” l’actuació, ja que “hi ha molts veïns que podrien estar teletreballant i establir la seua primera residència al poble i no ho fan perquè la velocitat màxima d’internet ara és baixa, de tot just 15 o 20 megues, sempre que les condicions meteorològiques siguin favorables”, va lamentar. L’actuació s’executarà aquest mateix any.

tracking