SEGRE

POLICIA REESTRUCTURACIÓ

El pallarès David Boneta, a la cúpula dels Mossos

El comissari, natural de Tremp, passa a formar part de la directiva de Trapero || Era responsable de Coordinació Territorial

David Boneta (e) i el major Trapero (d), en una foto d’arxiu.

David Boneta (e) i el major Trapero (d), en una foto d’arxiu.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comissari lleidatà David Boneta s’incorpora a la cúpula dels Mossos d’Esquadra que dirigeix el major Josep Lluís Trapero. Boneta, natural de Tremp, era el cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial i passarà a formar part de la directiva operativa del cos amb els comissaris Miquel Esquius i Joan Carles Molinero, segons va anunciar ahir la policia catalana en un comunicat. Aquest canvi a l’organigrama es deu a la marxa del comissari Ferran López, número dos del cos, al Futbol Club Barcelona com a màxim responsable de seguretat del club.

L’ascens de Boneta, que aquest mes compleix 51 anys, als comandaments dels Mossos ha estat constant en els últims anys. Amb una dilatada trajectòria, entre d’altres, el comissari va ser cap de l’Àrea Regional d’Informació de Ponent (1999-2000) i cap de la comissaria de Sort (2002-2005).

També va ser al capdavant de l’Àrea Bàsica Policial Val d’Aran-Alta Ribagorça com a subinspector en cap (2005- 2007). Posteriorment, va dirigir les comissaries de Vilafranca del Penedès i Reus.

A l’ascendir a intendent, va ser nomenat cap de l’Àrea Bàsica Policial Segrià-Garrigues-Pla d’Urgell, on va estar entre el 2011 i el 2017, fins que va ascendir a comissari i va passar a dirigir la regió policial Camp de Tarragona. Un any més tard, va ser nomenat cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial.

Va ser al capdavant de les comissaries de Sort i la Val d’Aran i va ser el cap de l’ABP Segrià-Garrigues-Pla

L’organigrama dels Mossos també va tenir canvis a començaments d’any a conseqüència de la restitució del major Josep Lluís Trapero. Uns canvis que van afectar les dos prefectures dels Mossos a Lleida, la de Ponent i la del Pirineu Occidental. Trapero va anomenar com a cap de Ponent l’intendent Jordi Dalmau, que des de l’octubre del 2017 era el número 2, en substitució del comissari Xavier Monclús, que ha passat a segona activitat. Per la seua part, el comissari Joan Figuera va tornar a Lleida com a cap de la Regió Policial Pirineu Occidental en substitució del comissari Miquel Esquius que, al seu torn, va tornar a la cúpula.

tracking