SEGRE

TURISME REGULACIÓ

La Generalitat aixeca la moratòria a nous càmpings i n'hi ha cinc en espera a Lleida

Quatre al pla i un al Pirineu, en l'aire des de la suspensió de projectes l'agost del 2018 || El pla director que regularà el sector, pendent només d'un informe de Costes perquè s'aprovi

La zona d’acampada, on han instal·lat canonades i cables i han reparat els antics bungalous.

La zona d’acampada, on han instal·lat canonades i cables i han reparat els antics bungalous.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La moratòria a la construcció o ampliació de càmpings a Catalunya finalitza dimecres que ve dia 14 i la Generalitat té sobre la taula cinc projectes en espera per a la implantació de nous equipaments: quatre al pla i un al Pirineu. La moratòria va entrar en vigor l’estiu del 2018, quan la Generalitat va iniciar la redacció d’un pla director urbanístic específic sobre el sector del càmping que, entre altres aspectes, els ha d’adaptar a la normativa sobre inundabilitat després de les riuades de l’any 2013.

La paralització de nous projectes durant la tramitació del pla director va bloquejar en aquell moment set iniciatives, segons va explicar llavors la conselleria de Territori: dos a les Garrigues; una al Solsonès; dos a Lleida; una a Alcarràs, i una a Soriguera. En aquests més de dos anys haurien decaigut dos iniciatives, segons les xifres que aporta ara la Generalitat.

Un dels projectes que sí que estan en marxa és el càmping d’Almatret, vinculat al turisme de pesca (vegeu el desglossament) i un altre, el de les Basses, a Lleida, on la Paeria ha aprovat recentment el pla especial urbanístic de la zona per a l’ordenació del parc. Aquest document preveu que l’àrea de càmping ocupi un terç de la superfície total del recinte.

L’associació de càmpings de Lleida avala la regulació dels que són en zona inundable

Segons va indicar Territori, la suspensió de projectes (prorrogada en els últims mesos per la declaració de l’estat d’almarca) no impedeix tramitar els expedients compatibles amb el nou planejament. Les comarques de Lleida compten amb uns cinquanta-set càmpings, bàsicament al Pirineu, i el situat més al sud s’ubica a Sant Llorenç de Montgai, segons s’extreu de les dades de l’associació Càmpings de Lleida del 2020.

A la comarca del Segrià no en queda cap després del tancament del de Vilanova de la Barca fa anys, les instal·lacions del qual han patit diversos saquejos. Pel que fa al PDU que regularà el sector a Catalunya, la conselleria de Territori va avançar que el projecte inicial, que va concloure el tràmit d’informació pública el mes de desembre, ha rebut una resolució ambiental favorable i espera només un informe de Costes del Govern central per tramitar l’aprovació definitiva.

L’associació de càmpings i la federació catalana de càmpings hi han presentat al·legacions. La seua presidenta a Lleida, Marta Cortina, va assenyalar que la regulació de les zones inundables s’ha fet amb “sensibilitat” cap als equipaments actuals.

Inicien obres per a l’àrea d’acampada d’Almatret

El promotor txec que impulsa la nova àrea de pesca i acampada al costat de l’Ebre a Almatret va iniciar el mes de març passat obres a la zona, amb la instal·lació de conduccions per a canonades i cables subterranis i la reparació dels bungalous que va construir l’antiga concessionària d’aquest espai. Es tracta d’actuacions previstes al pla especial urbanístic que regula la construcció en aquest espai, segons va indicar l’ajuntament. Va indicar que no són obres del càmping, però sí que calen per dotar la zona dels serveis necessaris per desenvolupar aquesta activitat turística en una etapa posterior.

tracking