SEGRE

SUCCESSOS VANDALISME

Investiguen el robatori d'un desfibril·lador a la Seu

L'equip estava instal·lat a la plaça Pati Palau || Compta amb un sistema de geolocalització i esperen trobar-lo aviat

El desfibril·lador que han robat a l’esplai de la Gent Gran.

El desfibril·lador que han robat a l’esplai de la Gent Gran.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Policia Local de la Seu d’Urgell investiga el robatori d’un dels desfibril·ladors instal·lats a la capital de l’Alt Urgell. L’equip de cardioprotecció estava ubicat a la façana de l’edifici de l’esplai de la Gent Gran, situat a la plaça Pati Palau. La ciutat disposa d’un total de nou desfibril·ladors i el de la gent gran va ser, l’any 2019, l’últim que va instal·lar l’ajuntament.

El vicealcalde, Francesc Viaplana, va condemnar els fets i va explicar que l’aparell compta amb un sistema de geolocalització que espera que serveixi a l’empresa encarregada de la instal·lació i manteniment per poder trobar-lo. De fet, aquesta no és la primera vegada que aquests aparells són l’objectiu d’actes vandàlics. Les cobertes que protegeixen els desfibril·ladors han aparegut trencades en algunes altres ocasions. “Condemnem enèrgicament els actes de vandalisme però encara més si són comesos en equips destinats a salvar vides”, va apuntar.

L’ajuntament condemna l’acte vandàlic perquè es tracta d’un aparell que pot salvar vides

La instal·lació dels desfibril·ladors ha estat possible gràcies als pressupostos participatius convocats durant els últims anys per l’ajuntament. La resta d’aparells estan ubicats a la torre del rellotge de l’estació d’autobusos, al principi del carrer Major (plaça dels Oms), al carrer Doctor Robert de Castellciutat, a la zona poliesportiva municipal, a l’exterior de l’edifici del centre cultural Les Monges, al Palau d’Esports i al Parc Olímpic del Segre. La Policia Local de la Seu disposa també d’un equip mòbil de cardioprotecció per poder cobrir emergències.

Per una altra banda, l’ajuntament va explicar que tenia previst realitzar una jornada de formació sobre l’ús correcte d’aquest tipus d’equips abans de l’inici de la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19. Viaplana va indicar que al no ser una formació que pugui realitzar-se de forma telemàtica esperen reprogramar-la en els propers mesos, un cop es torni a recuperar la normalitat.

tracking