SEGRE

MUNICIPIS PRESSUPOSTOS

La Pobla invertirà en l'Institut de Muntanya i el nou camp de futbol

Aprova un pressupost de 5,5 milions i suspèn la taxa de terrasses per aquest any

L’Espai Raier que el consistori cedeix per a l’institut.

L’Espai Raier que el consistori cedeix per a l’institut.A. POBLA DE SEGUR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Pobla de Segur ha aprovat els comptes per a aquest exercici 2021, que ascendeixen a 5,5 milions d’euros. La proposta de pressupost va ser aprovada amb els set vots a favor d’ERC, l’abstenció dels edils de Junts per la Pobla i els vots en contra del PSC. L’equip de govern prioritza la construcció del camp de futbol en què s’invertiran 1,3 milions; la cessió de l’edifici Espai Raier a l’Institut de Muntanya, que implica una aportació de 90.000 euros i 82.000 euros més per habilitar una sala aconfessional al cementiri municipal. El ple també va aprovar suspendre temporalment la taxa d’ocupació de la via pública durant tot el 2021.

L’alcalde, Marc Baró, va explicar que la construcció del camp de futbol s’emmarca en el projecte del centre específic de formació professional d’esports de muntanya que ha d’acollir l’Espai Raiers. “Teníem clar que havíem de dotar amb més equipaments l’entorn del nou institut com una pista d’atletisme, una pista de pàdel al voltant perquè la utilitzin tant els veïns com els alumnes, i el camp de futbol”, que és un d’aquests equipaments nous que s’integraran en aquest espai, al costat de l’estació.

En aquest sentit, la conselleria d’Educació també projecta un rocòdrom, un gimnàs i sales per a especialitats. Està previst que el nou Institut de Muntanya absorbeixi els cicles d’esports de muntanya que fins ara s’imparteixen a l’Insitut la Pobla de Segur.

El ple municipal també va aprovar per unanimitat afegir-se al pacte nacional per una mobilitat segura i sostenible, del Servei Català de Trànsit, i una moció perquè Catalunya s’inclogui dins de les zones afectades pel temporal Filomena d’aquest mes de gener passat.

tracking