SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIES

Presó per robar en una empresa d'Anglesola bateries de plom

L'Audiència de Lleida li imposa una pena de tres anys

Els Mossos van traslladar ahir el detingut al jutjat perquè passés a disposició del jutge.

Els Mossos van traslladar ahir el detingut al jutjat perquè passés a disposició del jutge.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a tres anys de presó un acusat de robar bateries de plom d’una empresa d’Anglesola per després vendre-les. El tribunal confirma la pena imposada en primera instància pel jutjat penal 1 de Lleida per un delicte de robatori amb força amb l’agreujant de reincidència.

Segons la sentència, els fets es van produir el dia 12 d’agost del 2015, quan el processat va accedir a l’interior d’una empresa saltant la tanca perimetral de més de dos metres i va sostreure bateries velles de plom amb un pes total de 500 quilograms i un valor de 1.000 euros, que estaven dipositades en un contenidor. La investigació duta a terme pels Mossos d’Esquadra va revelar que, poques hores després de robar les bateries, les va vendre a una empresa de reciclatge.

L’Audiència rebutja el recurs de la defensa, que al·legava “un error en la valoració de la prova”, ja que considerava que únicament havia quedat acreditat que l’acusat va realitzar una venda de bateries. Tanmateix, el tribunal considera que les imatges de les càmeres de seguretat de l’empresa en la qual es va produir el robatori i les altres proves presentades al judici “són suficient per poder acreditar sense cap dubte, com a conclusió lògica, que va ser l’acusat un dels autors de la sostracció de les bateries, després de saltar una tanca de més de dos metres i que va vendre immediatament després a una empresa de reciclatge, que constitueix el delicte de robatori amb força en les coses pel qual ha recaigut condemna”.

Els robatoris amb força van ser un dels delictes que l’any passat van descendir a causa de la pandèmia. Segons l’estadística del ministeri d’Interior, a les comarques lleidatanes es van registrar fins a 1.135 d’aquests casos, un 20 per cent menys que l’any 2019.

tracking