SEGRE

Catalunya mantindrà una setmana més el confinament comarcal

El Govern descarta finalment relaxar la mesura

Imatge d’un control de mobilitat dijous a l’Ll-11 als Alamús.

Imatge d’un control de mobilitat dijous a l’Ll-11 als Alamús.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pla de protecció civil de Catalunya, Procicat, ha acordat mantenir el confinament comarcal durant una setmana més, fins dilluns 26 d’abril, segons ha afirmat el secretari general de la consellería de Salut, Marc Ramentol.

Ramentol ha comparegut aquest migdia en roda de premsa telemàtica per explicar la situació epidemiològica i de mobilitat a Catalunya per la COVID-19 juntament amb altres membres de la consellería de Salut i d’Interior de la Generalitat. El secretari general s’ha felicitat per l’estabilització dels casos a les UCI, però ha afirmat que "necessitem aquests 7 dies per doblegar la corba de contagis i de crítics" i "poder reprendre la reobertura a partir del 26 d’abril si els indicadors ens acompanyen".

Per la seva part, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que després de la Setmana Santa no hi ha hagut una explosió de casos i això és a causa de la coresponsabilitat per part de la ciutadania. Tot i això, les unitats de cures intensives dels hospitals segueixen amb una ocupació alta perquè no es va “aconseguir fer net”, és a dir, “donar més altes abans d’aquest nou increment d’ingressos”. Argimon també ha destacat que s’està vacunant “al ritme que entren les dosis” i que avui es posarà “la dosi número 2 milions”.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha posat en valor una vegada més el compliment de les resolucions del Procicat per part del gran gruix de la ciutadania, ja que un cop analitzades les dades de la Setmana Santa no s’ha disparat la corba, com hi havia el risc que passés. “Vull reiterar l’agraïment a la ciutadania que ha demostrat que ho fa bé, perquè sinó no s’entendria que un cop analitzada la Setmana Santa, les dades siguin tan positives” ha destacat.

El conseller ha explicat que “malgrat les dades de sancions que es donen des del Departament d’Interior per no respectar els confinaments nocturn o perimetral o malgrat la imatge que puguin donar certes festes que es fan de manera il·legal, aquestes xifres són una proporció molt petita si tenim en compte que estem en un país de 7’5 milions de persones”.

Mesures contra la COVID-19 prorrogades fins al 26 d'abril

tracking