SEGRE

PATRIMONI HISTÒRIC

El castell de les Pallargues recupera la façana original

Obres fins a l'agost per rehabilitar l'antiga fortalesa

Les obres al castell de les Pallargues.

Les obres al castell de les Pallargues.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El castell de les Pallargues està en plena rehabilitació de la façana, presidida per un arc gòtic de tretze metres d’alçada, el més gran de Catalunya. L’obra ha permès treure a la llum l’accés original de la fortificació, entre les dos torres de la façana principal i tapiat des del 1804, quan l’edifici s’utilitzava com a palau residencial i s’hi va afegir un balcó sota el gran arc. Els treballs també deixen a la vista el conjunt de dovelles de l’entrada. Així mateix, es recuperaran els grans finestrals d’època renaixentista.

La família Rovira Majoral, responsable de la fortificació, va indicar que aquesta intervenció “amb tècniques tradicionals” pretén posar fi a despreniments a les parets i filtracions a la coberta. Permetrà revaloritzar aquesta fortificació, que fa 25 anys que està oberta al públic dins de la ruta dels castells de la Vall de Sió.

Les obres pretenen posar fi a despreniments als murs i filtracions a la coberta

Malgrat les obres, el castell continua obert al turisme. Majoral va explicar que per Setmana Santa es va aconseguir el rècord de visitants, amb jornades de fins a tres passis de grups.

Els treballs van començar fa un mes i es calcula que acabaran a l’agost. El projecte està finançat en un 25% a traves dels fons europeus Feder.

tracking