SEGRE

ENERGIA POLÈMICA

Sant Ramon reclama tenir veu en la implantació de noves centrals eòliques

Els ponents al debat que es va celebrar ahir a Sant Ramon.

Els ponents al debat que es va celebrar ahir a Sant Ramon.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns de Sant Ramon van exigir ahir màxima transparència i participar en les decisions sobre la implantació de centrals eòliques a la Segarra. Aquesta va ser la línia general de les intervencions de més d’una vintena de les gairebé 100 persones que van participar en el primer debat que es va organitzar a la comarca sobre les energies renovables.

L’acte, organitzat per l’associació de joves La Mansa i per l’Espitllera Forum d’Estudis Segarrencs, va tenir com a ponents l’alcalde de Talavera, Ramon Trullols; el de Sant Ramon, Aleix Bochaca; la portaveu de l’Espitllera, Montserrat Coberó, i el geògraf de Vandellòs Sergí Saladié. Aquest últim va criticar que el decret de la Generalitat aparca la participació en els projectes dels territoris afectats i afavoreix que els candidats a acollir molins siguin les zones més deprimides de Catalunya com la Segarra i les Garrigues.

Per la seua part, Trullols va defensar que les centrals són una alternativa de futur econòmic de les zones agrícoles. D’altra banda, Coberó va destacar l’impacte que suposa en termes de despoblació i també a nivell paisatgístic i per a la salut de les persones.

Aquest debat es va prolongar durant tres hores i va comptar amb la participació de veïns de la Segarra i també de les Garrigues..

tracking