SEGRE

EQUIPAMENTS OBRES

La residència Ribera del Sió es blindarà contra riuades

El geriàtric d'Agramunt invertirà més de 400.000 euros en aquestes obres || El 2015 hi va haver quatre morts a l'inundar-se

Imatge de la inundació de la residència d’Agramunt el 2015.

Imatge de la inundació de la residència d’Agramunt el 2015.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La residència geriàtrica Ribera del Sió d’Agramunt durà a terme obres amb un pressupost d’execució material de 409.369 euros per millorar la seguretat del geriàtric davant de riuades i recuperar totes les places (un total de 68) que tenia abans de la tràgica mort de quatre ancianes el 3 de novembre del 2015 a causa d’una gran avinguda d’aigua del riu Sió, ja que des d’aleshores en té unes seixanta. El ple de l’ajuntament va aprovar dijous bonificar l’impost d’obres en un 95%.

L’alcaldessa, Sílvia Fernàndez, va demanar que el punt fos aprovat per unanimitat, encara que Junts, a l’oposició, va optar per abstenir-se. Fernàndez va explicar a aquest diari que “es tracta de la mateixa bonificació que vam fer als propietaris d’habitatges que van patir desperfectes per la riuada”, encara que va reconèixer que “ha estat una decisió difícil de prendre, que ens ha portat mesos de treball”.

L’alcaldessa d’Agramunt va insistir que han condicionat l’esmentada bonificació a la certificació de les obres amb totes les mesures que marca la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) per garantir la seguretat.

Un mur de formigó, una rampa per evitar que entri l’aigua i ampliar la segona i la tercera plantes

Així mateix, Fernàndez va indicar que “la residència presta un servei que necessita el poble i la Ribera del Sió, la majoria de places són públiques i dona feina a unes quaranta persones”.

Les obres consistiran a canviar la tanca actual del jardí per un mur de formigó, la construcció d’una rampa que en cas d’inundacions impedirà que l’aigua entri al pati interior i a ampliar l’edifici a la segona i la tercera plantes, ja construïda, per traslladar els usos vulnerables que actualment estan ubicats a la planta baixa. Els treballs s’han de dur a terme en els propers dos anys i quan acabin la planta baixa es destinarà a usos comunitaris i a altres serveis com el menjador, els despatxos, la perruqueria i la fisioteràpia.

La cuina s’instal·larà a la planta semisoterrani de l’edifici (zona que es va inundar el 2015), mentre que les habitacions es repartiran entre les plantes primera, segona i tercera..

tracking