SEGRE

POLÍTICA MUNICIPAL

L'alcalde de Sort deixa el càrrec per motius personals i la seua formació pacta amb Junts

Monterde ha ocupat l'alcaldia des de les municipals del 2015 || Som Poble i JxCat desvinculen l'acord, que implica l'entrada al govern dels postconvergents, de la renúncia del primer edil

Raimon Monterde i Baldo Farré.

Raimon Monterde i Baldo Farré.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Sort, Raimon Monterde, va anunciar ahir que deixa el càrrec per motius “personals i professionals”, una renúncia que arriba quan l’actual mandat està a punt d’arribar a l’equador. Monterde, que és tècnic de transport sanitari i ha ocupat l’alcaldia de la capital del Sobirà des de les eleccions municipals del 2015, va assegurar que ha estat una “decisió complicada”.

En una carta que va publicar a les xarxes socials, va explicar que “he decidit apartar-me de la primera línia de la política municipalista”, encara que va assegurar que “continuaré aportant el meu punt de vista” a Som Poble, l’agrupació d’electors amb què va guanyar els últims comicis municipals del 2019. També va assenyalar que “m’ha arribat el moment de pensar en projectes més personals”.

Així mateix, va assegurar que “ha estat un plaer” ser alcalde i va agrair el suport que ha rebut per part dels veïns i regidors. Al renunciar al càrrec, Monterde també deixarà de ser conseller comarcal del Pallars Sobirà.

La renúncia haurà d’oficialitzar-se en un ple que podria celebrar-se després de la sessió ordinària prevista per dimarts de la setmana que ve o bé en una altra data pendent de determinar, segons va indicar Monterde. Quan això passi, Baldo Farré (que actualment és el primer tinent d’alcalde) passarà a ser el primer edil en funcions.

Posteriorment s’haurà de celebrar un ple d’investidura. En aquest sentit, Monterde va assenyalar que hi haurà negociacions per determinar qui ostentarà l’alcaldia durant els dos anys que queden de mandat.

Aquesta renúncia coincideix amb l’oficialització d’un pacte de govern amb els dos regidors de Junts per Sort. Tant Imma Gallardo, edil de Junts, com Monterde van desvincular aquest acord de la marxa de l’actual alcalde.

L’alcalde va apuntar que és “fruit del pacte d’investidura”. Junts va permetre la investidura de Monterde amb la seua abstenció el 2019.

Va assegurar que hi ha hagut “bona sintonia” i un “treball molt pròxim” amb aquests dos regidors. Gallardo va dir que treballaven en el pacte “des de feia uns dies” i que la seua voluntat ha estat “ser constructius”.

Està previst que assumeixin responsabilitats de govern. Aquesta serà la novena vegada durant aquest mandat en què hi haurà un canvi al capdavant d’un ajuntament o consell de les comarques de Lleida des de les eleccions municipals.

S’hi haurà de sumar el relleu a l’alcaldia de la Seu, previst al setembre (vegeu el desglossament)..

Per la seua banda, a Aspa el càrrec l’ocupa ara l’edil del PSC Fermí Masot després que la llavors alcaldessa, Maria José Invernón (JxCat), renunciés al càrrec.

S’hi haurà de sumar al setembre el canvi al capdavant de l’ajuntament de la Seu, quan JxCat donarà pas a ERC arran del pacte de govern.

Vuit relleus en aquest mandat a Lleida i un altre més al setembre En aquest mandat ja hi ha hagut vuit relleus al capdavant d’ajuntaments i consells de Lleida. A Alcarràs, després del pacte de govern entre Sempre Alcarràs i JxCat, aquests últims van passar a ocupar l’alcaldia a finals de desembre. A Agramunt, el llavors primer edil, Bernat Solé (ERC), va deixar l’alcaldia per ser conseller d’Exteriors i el va rellevar Silvia Fernàndez.

tracking