SEGRE

MUNICIPIS AGRICULTURA

El Segrià Sud amplia el regadiu amb 300 ha més a Almatret

El sistema arriba a les 7.000 ha i preveu ampliar-lo amb 1.200 més

L’estació de bombatge de la nova zona de regadiu.

L’estació de bombatge de la nova zona de regadiu.S.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea del Segrià Sud va aprovar la setmana passada ampliar el reg per degoteig amb 300 hectàrees més del municipi d’Almatret, la qual cosa suposarà una inversió de més d’1,6 milions d’euros que aportarà Agricultura, mentre que els regants abonaran 450.000 €, segons va explicar el president de la comunitat, Joan Sabaté. Ara les dos parts licitaran les obres. Els beneficiaris hauran d’aportar 1.548 euros per hectàrea.

Sabaté va afegir que està a punt de posar-se en regadiu una tercera fase d’ampliació, amb una extensió de 360 hectàrees, on ja s’han acabat les obres que van començar a finals del 2019 distribuïdes als termes de Maials, Almatret i Riba-roja, a Tarragona. D’aquesta forma, s’hauran posat en regadiu 7.000 hectàrees dels municipis de Maials, Seròs, Llardecans, Almatret i Torrebesses.

A més, s’estan acabant els projectes per portar aigua a 1.200 hectàrees més de Llardecans i Maials, moltes de les quals afectades pels incendis del 2019. Són dos projectes, un estarà a punt a l’agost i l’altre, al setembre.

tracking