SEGRE

TRIBUNALS POLÍTICA

El judici contra Ibarz començarà el 17 i s'allargarà quatre dies

La Fiscalia demana una condemna de 10 anys d'inhabilitació

Josep Ibarz és alcalde d’Almacelles des del 2003.

Josep Ibarz és alcalde d’Almacelles des del 2003.D.LL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz (JxCat), serà jutjat a partir del dilluns 17 de maig i està previst que el judici s’allargui durant quatre dies. La Fiscalia sol·licita una condemna de deu anys d’inhabilitació per als càrrecs d’alcalde, tinent d’alcalde, regidor o qualsevol càrrec electe com a presumpte autor d’un delicte continuat de prevaricació administrativa, com va avançar SEGRE ahir. La vista oral se celebrarà al jutjat penal número 1 de Lleida i no a l’Audiència, com per error va informar ahir aquest diari.

El cas es remunta al mes de novembre del 2016, quan els Mossos d’Esquadra van escorcollar el consistori després de la querella de Fiscalia arran de la denúncia un any abans de la regidora d’Almacelles Lliure (ICV), Laia Martí. Les sospites es van centrar en la contractació a dit d’un total de 37 treballadors del consistori.

El Ministeri Públic acusa Ibarz, que és al càrrec des de l’any 2003, de contractar irregularment persones afins sense haver efectuat “ni una sola oferta pública d’ocupació”. La plantilla, sempre segons la versió de la Fiscalia, va passar de seixanta-tres persones l’any 2003 a cent vint-i-tres el 2016.

El Ministeri Públic acusa el primer edil de no haver convocat cap concurs públic entre els anys 2005 i 2017, quan es va presentar la querella, i que durant aquests exercicis va optar “per la contractació directa de veïns, amics, familiars, en un cercle que formava una xarxa de clientelisme polític per a l’afavoriment dels seus interessos electorals”. .

L’alcalde afirma que les contractacions de personal no van ser ‘a dit’, sinó amb tots els controls

Per la seua part, Ibarz va assegurar dijous que “les contractacions es van fer amb garanties i controls”. També va afegir que “intentaré aclarir-ho” i va dir “confiar en la justícia”.

tracking