SEGRE

ENERGIES PROTESTES

El Govern s'obre a canviar el decret de les renovables

Per aclarir els criteris que serveixen per acceptar o descartar els projectes || Protesta a Lleida amb més de cent assistents

Manifestants ahir a la concentració a Lleida.

Manifestants ahir a la concentració a Lleida.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, es va obrir ahir a modificar el decret d’energies renovables 16/2019, que ha permès l’impuls de desenes de projectes de centrals solars i eòliques al territori. Ho farà per aclarir els criteris pels quals es descarten els projectes perquè els promotors els coneguin i s’eviti així una “allau” de propostes que acaben descartades i que “preocupen” el territori. També es vol que les associacions municipalistes entrin a la ponència que avalua els projectes, per donar especial suport als micropobles.

Calvet va insistir en la defensa de la ponència com a instrument per discernir els projectes viables. En un any, s’han considerat viables un 20% de les propostes, cent parcs eòlics i dos-cents de solars, un 35% viables condicionats i un 45%, no viables. En declaracions a TV3, Calvet va defensar que aquestes xifres “demostren que la ponència és un autèntic filtre”.

D’altra banda, ahir a Lleida la xarxa de Ponent per la Sobirania Energètica i altres entitats van organitzar una concentració a l’avinguda Francesc Macià, a la qual van assistir un centenar de persones i on es va llegir el manifest contra el decret. A l’acte van assistir responsables d’UP, JARC, de la DO Costers del Segre i de comunitats de regants, a més de la diputada d’ERC Meritxell Serret.

tracking