SEGRE

Els cicles formatius d'alta sortida laboral de l'institut Josep Vallverdú de les Borges

Formació professional a les Garrigues

L'institut Josep Vallverdú de les Borges, l'únic de la província que ofereix estudis vinculats a l'oli d'oliva verge.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques, a les Garrigues, és l'únic de tota la província de Lleida que presenta una formació professional vinculada a l'oli d'oliva verge, teixit econòmic del territori. Aquesta formació, que es basa en quatre cicles formatius, ha convertit el centre en tot un referent en aquests estudis, que tenen una elevada sortida laboral en aquest sector.

D'altra banda, l'institut Josep Vallverdú està d'enhorabona, ja que celebra els 40 anys d'activitat educativa, activitat que ha desenvolupat centrant-se en l'ensenyament del jovent de la comarca, amb un especial incís en la formació professional. Tant és així que avui dia s'hi imparteixen quatre cicles, dos de grau mitjà en gestió administrativa i en instal·lacions electrotècniques. A més, fa vuit anys iniciava la formació dual amb els cicles de grau mitjà d'olis d'oliva i vins, i el grau superior especialitzat en vitivinicultura.

Portes obertes

Qui estigui interessat en aquesta formació, l'Institut està obert a visites informatives sobre l'oferta formativa. Qui estigui interessat podrà acudir al centre i realitzar una visita i examinar les instal·lacions, que inclouen sala de tast, cuina i producció. A més, els membres de la docència proporcionaran informació sobre el pla d'activitats en l'empresa i les activitats d'ensenyament i aprenentatge que duen a terme a l'institut, ubicat a les Borges Blanques.

Aquests són els quatre cicles formatius

CFGM de Gestió administrativa

Aquests estudis preparen a l’alumnat per a la realitat del món empresarial i el fan partícip del mateix ensenyant-li des del funcionament de la borsa als passos necessaris per a la creació d’una societat, passant per l’aprenentatge dels programes que s’utilitzen a les empreses per treballar la comptabilitat, la gestió dels tributs o els pagaments de les nòmines, entre moltes altres tasques.

CFGM d'Instal·lacions elèctriques i autonòmiques 

Un cicle que habilita a l’alumnat per treballar en el món de l’electricitat, però que alhora el forma també a nivell digital i personal, ensenyant-li els principals instruments que s’utilitzen en el nostre temps, tant en l’àmbit de la pràctica electricista com en el de l’electrònica en general.

CFGM d'Olis i vins

Aquests estudis formen a l’alumnat en dos dels sectors econòmics més importants de la comarca, l’oleícola i el vinícola, descobrint-li de primera mà el procés de producció d’olis d’oliva verge extra, així com també de vins, de cerveses, de vinagres i de licors. Un cicle, a més, de caràcter dual durant el qual es realitzen pràctiques remunerades en les empreses líders del sector a les nostres contrades.

CFGS de Vitivinicultura

És l’únic cicle de Grau Superior que ofereix l’institut de les Borges Blanques, i que es pot cursar havent superat un cicle de Grau Mitjà o bé el batxillerat, també té relació amb les indústries alimentàries i té com a finalitat capacitar a l’alumnat en la gestió vitivinícola tant des del punt de vista de la producció, de la qualitat com des del de la protecció ambiental.

Certificats de professionalitat L’institut Josep Vallverdú és un dels centres on es pot obtenir un certificat de professionalitat, un document que acredita la qualificació professional. A les comarques lleidatanes, es pot aconseguir en centres com l’Institut d’Hoteleria i Turisme, l’institut de Tremp, l’institut Mollerussa, l’institut La Segarra o l’institut Hug Roger III de Sort, en matèries com operacions de càtering, cria de cavalls o guarda de refugis i albergs de muntanya.

Formació professional a les Garrigues

L'institut Josep Vallverdú de les Borges, l'únic de la província que ofereix estudis vinculats a l'oli d'oliva verge.

tracking