SEGRE

ESNOTICIA

Dos de cada tres municipis de Lleida tenen la taxa de transmissió de la Covid a zero

Els indicadors de la pandèmia continuen millorant a Lleida. Un total de 150 municipis de la demarcació, la qual cosa representa dos de cada tres, tenen la taxa de transmissió de la Covid a zero. En 62 poblacions més, la velocitat de contagis també és baixa. D'altra banda, només en quatre és elevada, dos menys que la setmana passada.

Velocitat de propagació (Rt)

Dos de cada tres municipis tenen la taxa de transmissió de la Covid a zero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 150 municipis de les comarques de Lleida tenen la taxa de transmissió del coronavirus a zero, segons les dades de la conselleria de Salut. Representen dos de cada tres localitats i la seua Rt (taxa que indica quantes persones infecta cada positiu) és nul·la. Entre aquestes poblacions hi ha, per exemple, Vielha, Alfarràs, Àger, Belianes i Esterri d’Àneu. Per comarques destaca el Pallars Jussà, on tots els seus municipis excepte la seua capital, Tremp, tenen una Rt nul·la. Així, la situació epidemiològica de la Covid a la demarcació continua millorant i els principals indicadors porten ja diversos dies a la baixa (vegeu el desglossament).

D’altra banda, en uns altres 62 municipis aquest indicador se situa entre 0 i 1, per la qual cosa es considera que el ritme de contagis és baix. En aquesta situació es troben nou capitals de comarca: Sort (0,26), el Pont de Suert (0,28), Solsona (0,52), Mollerussa (0,68), Lleida (0,7), Cervera (0,71), les Borges Blanques (0,73), Balaguer (0,73) i Tàrrega (0,97).

Al Pallars Jussà, tots els seus municipis excepte la capital tenen un ritme de contagis nul

Per la seua part, només en quatre localitats l’Rt és elevada i està per sobre de 2 punts. Són dos menys que els municipis que tenien un ritme de contagis alt fa aproximadament una setmana. La taxa més alta de Lleida és la de Tremp, amb 2,7, on només hi ha dotze casos actius, segons les dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). Fonts municipals van assenyalar que actualment hi ha quatre persones ingressades per coronavirus a l’Hospital Comarcal del Pallars.

A la capital del Jussà la segueixen Artesa de Segre (amb una Rt de 2,15) i Montellà i Martinet i Alguaire (les dos amb una taxa de 2,14). No obstant, hi ha altres localitats de Catalunya que tenen indicadors superiors, com per exemple la Vall d’en Bas (3,59) o Amer (3,51). De fet, la situació epidemiològica dels municipis de Lleida continua sent millor que la d’altres demarcacions com per exemple Barcelona o Girona (vegeu el mapa superior).

Així mateix, en les altres quinze poblacions de la demarcació, la velocitat de transmissió del coronavirus està entre 1 i 2. Entre aquestes localitats destaquen Llavorsí (1,73) i Coll de Nargó, Puigverd de Lleida i Torrelameu (les tres amb una Rt d’1,71). A la Seu d’Urgell, el ritme de contagis és d’1,17.

tracking