SEGRE

SERVEIS AVARIES

Quatre pobles de les Garrigues, sense internet per robatoris de cable

Telefónica ja treballa per reposar-lo però necessitarà diversos dies per restablir la connexió || Queixes dels ajuntaments i els veïns per una incidència que perjudica serveis públics i empreses

La farmàcia de l’Albi, sense poder expedir receptes - Negocis i establiments de l’Albi estan molestos i preocupats pel tall a la telefonia i internet. La responsable de la farmàcia assegura que és impossible continuar treballant sense intern ...

La farmàcia de l’Albi, sense poder expedir receptes - Negocis i establiments de l’Albi estan molestos i preocupats pel tall a la telefonia i internet. La responsable de la farmàcia assegura que és impossible continuar treballant sense intern ...A.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres robatoris de cable de coure a les línies de Telefónica a les Garrigues en només deu dies, des del dilluns dia 3, han deixat sense connexió a internet ni telèfon fix quatre municipis d’aquesta comarca. Es tracta de l’Albi, el Vilosell, la Pobla de Cérvoles i Vinaixa, segons fonts de la companyia. Les contínues incidències han provocat queixes d’ajuntaments i nombrosos usuaris que encara no tenen accés a la fibra òptica a les seues cases i negocis (vegeu el desglossament).

Responsables de la companyia van indicar que han estat robatoris continuats i que, fins ara, han reparat els danys provocats pel primer furt, treballen a pal·liar les conseqüències del segon i s’espera el cable per reposar el que han robat en el tercer. Les mateixes fonts van indicar que la reparació encara es prolongarà durant uns dies. Telefónica ha denunciat els fets davant dels Mossos, que han obert una investigació per descobrir els autors d’aquests robatoris.

L’alcaldessa de l’Albi, Anna Feliu, va expressar el seu malestar ja que aquesta situació impedeix treballar amb normalitat els serveis públics i els establiments comercials. “La farmàcia no pot expedir receptes, no poden fer gestions a la sucursal del banc de Santander i al restaurant li és impossible fer reserves i cobrar factures. També afecta els medallons que utilitzen moltes persones de la tercera edat per sol·licitar assistència domiciliària si tenen un accident”. Per aquesta raó, el consistori demanarà explicacions a l’empresa i no descarta denúncies si la situació es prolonga.

Per la seua part, l’alcalde de Vinaixa, Josep Maria Tarragó, va indicar que els lladres van deixar gran quantitat del plàstic que recobria el cable robat escampat per la zona. L’empresa ha sol·licitat al consistori un lloc on guardar el cable mentre duren els treballs de reposició per evitar nous furts.

L’alcalde de la Pobla de Cérvoles, Jaume Estradé, també va indicar que ha rebut queixes de clients de Telefónica que no podien operar en els últims dies. El primer edil del Vilosell, Jordi Nogué, va indicar que a l’abril es van registrar saquejos al seu terme municipal. En aquesta ocasió es van arribar a emportar més d’un quilòmetre de cable i van estar setmanes sense servei.

Val a recordar que a primers de febrer també van robar el cable de coure de l’estació de bombatge del canal Algerri-Balaguer, la qual cosa va deixar durant un mes inhabilitades les instal·lacions.

L’afectació és menor allà on ja disposen de fibra òptica

L’alcalde de Vinaixa, Josep Maria Tarragó, va indicar que al seu municipi l’afectació ha estat menor que a l’Albi perquè l’empresa Adamo ja té desplegada la fibra òptica en molts habitatges. El mateix va indicar l’alcalde de la Pobla de Cérvoles, Jaume Estradé, que va remarcar que la fibra és decisiva per poder comptar amb un servei de qualitat, a més de ser un material que no és objecte de robatoris, ja que no té valor al mercat negre mentre que el cable de coure sí que en té.

La conselleria de Polítiques Digitals i la Diputació van firmar el mes passat el conveni corresponent al 2021-2022 per implantar la fibra òptica a les comarques de Lleida amb un pressupost de 70,2 milions. A les Garrigues la reclamen des de fa més de dos anys per evitar problemes com els furts de cable, a més de ser un factor per consolidar població als municipis i evitar l’èxode juvenil per falta de serveis. 

tracking