SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Empleats del consistori d'Almacelles admeten que no van fer oposició

La defensa veu actuació “il·legal” de Mossos

L’alcalde d’Almacelles, dilluns a l’entrar als jutjats.

L’alcalde d’Almacelles, dilluns a l’entrar als jutjats.LAURA CORTÉS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dotze persones que van ser contractades per l’ajuntament d’Almacelles entre els anys 2004 i 2012 van admetre ahir que no van passar per cap concurs ni oposició pública per ocupar el seu lloc. En la segona jornada del judici que se segueix al Penal 1 de Lleida contra l’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, per un presumpte delicte continuat de prevaricació administrativa, van declarar diversos empleats del consistori, entre ells l’actual interventor.

Aquest va declarar que hi va entrar a treballar el 2012 però que no va ser fins al 2017 que va fer oposició, mentre que l’anterior interventora també va assenyalar que va accedir al lloc sense passar cap concurs. La majoria dels testimonis van admetre que accedien al càrrec per motius d’“urgència” i que passaven per una entrevista i l’entrega de currículum.

Tots ells van negar tenir cap vincle familiar o d’amistat amb l’alcalde que motivés la seua contractació. Tanmateix, un dels testimonis, que va ser Policia Local d’Almacelles, va explicar que va ser Ibarz qui va proposar al seu pare que hi havia una vacant al cos, en la qual va estar set anys malgrat que, com va reconèixer, no tenia el graduat escolar quan hi va accedir.

Per la seua part, la defensa va insistir a preguntar als testimonis la intervenció dels Mossos en la recollida de documentació al consistori el novembre del 2016, ja que considera que no va ser legal al no tenir ordre d’un jutge, només de la Fiscalia. El judici continuarà demà dijous amb les declaracions de més testimonis així com la de l’alcalde, que va demanar de parlar en últim lloc.

La vista, assenyalada fins divendres, podria finalitzar abans. Fiscalia sol·licita deu anys d’inhabilitació per a Ibarz al considerar que feia contractacions “a dit”.

tracking