SEGRE

PATRIMONI INTERVENCIONS

Arranca la reforma del Museu Diocesà de la Seu d'Urgell amb les obres de la capella de la Pietat

La restauració del temple es prolongarà tot l'any i permetrà conservar el mural

Les obres a l’interior de la capella s’allargaran tot l’any.

Les obres a l’interior de la capella s’allargaran tot l’any.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de renovació i ampliació del Museu Diocesà d’Urgell, ubicat a la Seu, ha començat aquests dies amb la restauració de l’església de la Pietat.

La primera fase de la reforma general, que es prolongarà tot l’any, pretén recuperar la fisonomia interior de la capella per posteriorment allotjar una mostra important de les obres d’època moderna, d’estils renaixentista i barroc, procedents del fons artístic conservat a la Seu.

Una de les actuacions importants, segons ha explicat la delegada de patrimoni del bisbat, Clara Arbués, serà la de “conservar la pintura mural de la capella, de principis del segle XX, molt deteriorada amb les diferents intervencions al llarg dels anys”. Els treballs inclouen també la millora de la museografia.

En aquest cas, instal·laran vitrines per exposar les peces d’art “per fer-les més atractives i visibles”, milloraran la il·luminació de l’espai i de les obres que s’exposaran, i instal·laran elements interpretatius, alguns dels quals interactius, “per afavorir la interpretació de les obres d’art”. La intervenció suposa una inversió de 660.000 euros, un quaranta per cent dels quals estan finançats a través del departament de Cultura de la Generalitat i la resta els aportarà el bisbat d’Urgell.

L’església de la Pietat forma part del conjunt arquitectònic de la Catedral i del claustre de Santa Maria d’Urgell.

D’altra banda, aquesta és la primera de les actuacions que contempla el projecte d’ampliació d’aquest espai museístic, que guanyarà fins a 544 metres quadrats amb la incorporació de l’edifici de Cal Roger, situat en ple centre històric de la capital. L’edificació servirà de porta d’entrada principal al recinte.

tracking